Molins: La CUP denuncia dos casos de pressumptes favoritismes en la política de personal de l’Ajunt.

En el ple municipal del 26 de novembre de 2008 la CUP de Molins de Rei va realitzar dues preguntes a l’equip de govern per […]En el ple municipal del 26 de novembre de 2008 la CUP de Molins de Rei va realitzar dues preguntes a l’equip de govern per denunciar dos nous casos de pressumptes favoritismes en la política de personal de l’ajuntament de Molins de Rei.Concretament  vàrem preguntar pel retard de més de 2 anys en convocar el concurs públic per adjudicar la plaça d’auxiliar de serveis (conserge) de la Biblioteca Municipal. Durant aquest temps aquest lloc de treball ha estat ocupat per dues persones que van formar part de la llista electoral d’ERC en les eleccions municipals del 2003 i van ser contractades per resolució d’alcaldia i per tant sense cap concurs públic.Des de la CUP no ens oposem a què les persones que participen en una llista electoral puguin treballar en l’administració però la resta de molinencs i molinenques han de tenir les mateixes oportunitats a l’hora d’optar a un lloc de treball. Entenem que no hi ha motius per retardar més de 2 anys la convocatòria d’aquest concurs públic.


Per altra banda, vàrem demanar explicacions al sr. Alcalde sobre el fet que hagi dictat dues resolucions d’alcaldia totalment contradictòries. En una primera en el mes d’agost denegava a un treballador municipal la possibilitat d’allargar la vida laboral més enllà dels 65 anys basant-se amb un informe del tècnic, amb el conveni que no ho permet i amb la postura sindical que tampoc hi estava d’acord. El 17 de novembre el sr. Alcalde ha dictat una resolució d’alcaldia en la qual permet a aquest treballador allargar la seva vida laboral més enllà dels 65 anys, quan ens trobem en una situació amb cada cop més atur.


En aquest cas en concret estem parlant d’una petició d’un treballador que demana poder continuar treballant per cobrar el 100% de la jubilació encara que en el cas de que es jubilés als 65 anys cobraria una pensió superior als 1.000 €. Des de la CUP entenem que hi ha gent a l’atur en pitjor situació que mereix l’oportunitat de poder treballar i en tot cas otorgar aquest privilegi a un dels treballadors crea un greu precedent de cara a què altres treballadors/es facin peticions similars.


Per ampliar la informació podeu consultar el text exacte de les preguntes realitzades:


Pregunta de la CUP sobre el retard en la convocatòria del concurs públic de l'auxiliar de serveis de la Biblioteca


Pregunta de la CUP sobre l'edat de jubilació dels treballadors/es municipals


 

27 de novembre de 2008