Molins: La CUP presenta una moció de suport a la ILP contra les corrides de braus

La CUP de Molins de Rei ha presentat una moció de suport a la Inciativa Legislativa Popular (ILP) contra les corrides de braus, que serà […]La CUP de Molins de Rei ha presentat una moció de suport a la Inciativa Legislativa Popular (ILP) contra les corrides de braus, que serà discutida en el proper ple municipal del 28 de gener de 2009.


El 2004, el Ple de l’Ajuntament, fent seves les inquietuds de cada vegada més amplis sectors socials que rebutjaven els espectacles de braus que provoquen el seu patiment fins a la mort, va aprovar una moció que declarava Molins de Rei vila antitaurina volent expressar d’aquesta manera el seu rebuig a les curses de braus i el desig que Molins de Rei sigui una vila en la qual els drets dels animals siguin reconeguts i respectats i se n’asseguri així el seu benestar.


Veure moció de la CUP de suport a la ILP contra les corrides de braus


 Actualment està en marxa la Iniciativa Legislativa Popular que impulsa la Plataforma Prou i que és una proposició de llei de modificació de l’article 6 del text refós de la Llei de protecció dels animals aprovat pel Decret legislatiu 2/2008, de 15 d’abril. Aquesta modificació es basa en la prohibició de les curses de braus i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les “sorts” de la pica, les banderilles i l’estoc, així com els espectacles taurins de qualsevol modalitat que es celebrin en les places de braus o fora d’elles, llevat de les festes amb bous sense mort de l'animal (correbous) en les dates i les localitats on tradicionalment se celebren. En aquests casos, és prohibit inferir danys als animals.


Per tot això, des de la CUP proposem que l’Ajuntament de Molins de Rei s’adhereixi a aquesta iniciativa i n’assumeixi la difusió amb l’objectiu què el número de molinencs i molinenques que signin aquesta ILP sigui elevat. Des de la CUP creiem que el poble de Molins de Rei tornarà a demostrar un cop més la seva solidaritat amb causes justes com aquesta i per tant l’ajuntament ha d’estar al costat d’aquestes iniciatives.

23 de gener de 2009