Natàlia Sánchez: ‘Si no hi ha delicte, l’autodeterminació és un dret’

La CUP, JxCat i ERC registraran al Congrés una llei per l’Amnistia el proper mes de març


El proper 15 de març, la CUP, JxCat i ERC registraran al Congrés dels diputats una proposta de llei per l’Amnistia, després que aquesta setmana es debati una Proposta de Resolució a l’últim ple de la legislatura del Parlament de Catalunya. 

Els partits independentistes han presentat el text de la llei avui en un acte organitzat per Òmnium Cultural a la presó de La Model de Barcelona. A l’acte també hi han participat el Col·lectiu Atenes, Drets, la Comissió de Defensa de l’ICAB i Amnistia i Llibertat. 

La diputada de la CUP Crida Constituent Natàlia Sánchez ha reivindicat que l’amnistia i l’autodeterminació són la solució necessària per resoldre el conflicte democràtic amb l’estat espanyol. “Si no hi ha delicte, l’autodeterminació és un dret”, ha assenyalat. 

“L’amnistia podria suposar un procés de democratització, un respecte pels drets civils i polítics, i hauria de comportar un respecte cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació”, ha manifestat Anna Gabriel a través d’un vídeo. 

Aquesta proposta de llei contempla l’amnisitia de totes les persones represaliades pel procés d’autodeterminació de Catalunya i n’exclou els policies que van participar de la brutalitat policial de l’1 d’octubre de 2017. 

 

14 de desembre de 2020