Navàs: El jutge admet a tràmit el Contenciós Administratiu de la CUP per aturar l’enterroc del CINE

La Candidatura d’Unitat Popular de Navàs va presentar el passat 14 de maig un Contenciós Administratiu contra l’Ajuntament de Navàs al Jutjat Contenciós Administratiu de […]


La Candidatura d’Unitat Popular de Navàs va presentar el passat 14 de maig un Contenciós Administratiu contra l’Ajuntament de Navàs al Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, que acaba de ser admès a tràmit pel jutge.

La CUP fonamenta jurídicament el contenciós al·legant que Navàs no té catàleg de bens a protegir i que, per altra banda, la CUP va plantejar al POUM en una al·legació que l’edifici es protegís i no s’enderroqués. Així doncs, els serveis jurídics contractats per la CUP entenen que fins que no quedi resolt el POUM i per tant es tingui en compte o no l’al·legació de la CUP, no es pot efectuar el seu enderroc. Per altra banda, tampoc s’ha tramitat correctament l’expedient d’estat ruinós de l’edifici. En la pròpia demanda, s’insta, com a mesura cutelar, que s’ordeni la suspensió de l’acord d’enderrocament del CINE fins que no hi hagi una sentència ferma en el procediment principal.
En el darrer mes, la CUP s’ha reunit amb l’equip de govern i els seus tècnics municipals, amb el Departament de Cultura de la Generalitat, i amb diferents arquitectes i tècnics amb l’objectiu de continuar treballant per evitar l’enderroc de l’edifici.
La CUP farà públic en els propers dies un nou informe tècnic independent que justificaria la conservació de l’edifici i faria una valoració econòmica de la seva adequació.
23 de juny de 2010