El Parlament aprova la moció de la CUP que insta al Govern a iniciar una moratòria urgent de les incineradores

El Parlament de Catalunya ha aprovat a la sessió plenària d’avui la moció de la CUP Crida Constituent que instava al Govern de la Generalitat […]


El Parlament de Catalunya ha aprovat a la sessió plenària d’avui la moció de la CUP Crida Constituent que instava al Govern de la Generalitat a iniciar una moratòria urgent als nous  nous projectes d’incineració de residus urbans i industrials i dictar la suspensió de qualsevol tramitació actual en curs, fins que no s’aprovi la nova llei de prevenció de residus catalana que estableixi el procediment per a l’ordenació dels residus produïts a Catalunya. “La incineració de residus no pot formar part de la solució dels reptes energètics i climàtics urgents, per la salut humana i pel caràcter altament nociu que té cap als ecosistemes”, ha assegurat la diputada de la CUP-CC, Natàlia Sánchez.  

El punt dos de la moció, que instava al Govern a establir una moratòria de l’ús de residus com a combustible amb finalitats industrials i a impulsar una comissió d’estudi per valorar l’impacte ambiental de la utilització de combustibles alternatius en substitució de combustibles fòssils, no ha estat aprovada amb els vots en contra de JxCat, PP i Cs. En aquest sentit, Natàlia Sánchez ha afegit: “Tenim la necessitat imprescindible de revisar el model de producció i consum del país”. 

En el moment en què es s’estava debatent la moció, diverses organitzacions ecologistes es manifestaven a les portes del Parlament de Catalunya, en una concentració organitzada per la Plataforma Anti-Incineradora de Cercs (PAIC).

 

5 de març de 2020