Pla de l’Estany: La CUP organitza una assemblea oberta al públic

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Pla de l’Estany ha organitzat una assemblea oberta al públic que tindrà lloc aquest dimecres 8 de setembre a Banyoles. […]


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) Pla de l’Estany ha organitzat una assemblea oberta al públic que tindrà lloc aquest dimecres 8 de setembre a Banyoles. L’organització anima totes les ciutadanes i ciutadans de la comarca a assistir-hi i reitera que la reunió és lliure i totalment oberta a tothom, tant a aquelles persones que volen col·laborar com a aquelles interessades en el que es fa a la comarca. 

L’objectiu, expliquen, és posar la candidatura a disposició de la ciutadania per recollir les seves sensibilitats i preocupacions, així com per copsar les opinions i crítiques que tenen de la política municipal arreu dels onze municipis. L’assemblea tindrà lloc aquest 8 de setembre a les set del vespre al local del Col·lectiu Independentista la Falç del Pla de l’Estany i ja està disponible l'esdeveniment al Facebook.

(Banyoles, Pla de l’Estany) – La CUP Pla de l’Estany es va constituir fa uns mesos “per tal d’incidir en la política local i recollir les reivindicacions del teixit cívicosocial així com denunciar aquelles polítiques institucionals que considerin agressives pel territori i per la gent que hi viu”, expliquen. En aquest sentit, emplacen el conjunt d’entitats i organitzacions del Pla de l’Estany a prendre part del projecte de la CUP per així vehicular les seves crítiques i demandes en una acció comuna.

La CUP Pla de l’Estany situa la participació ciutadana com a eix bàsic de la seva actuació, i en aquest sentit es proposa dinamitzar la vida pública des de la base. “Creiem que els ajuntaments han de sortir més al carrer, i que la gent ha d’entrar més als ajuntaments”. En aquesta línia, advoca per una societat “més justa, igualitària i participativa” que defugi “les polítiques electoralistes allunyades de la ciutadania”.

La CUP està immersa en un procés d’expansió nacional que es consolidarà a les properes eleccions municipals del 2011. Actualment compta amb més de 70 candidatures arreu del país i 22 regidors i regidores als ajuntaments. Al Pla de l’Estany un grup de persones ha tornat a implantar el projecte de la formació després de l’experiència prèvia de la CUP Banyoles durant els anys 80 i 90 a la capital de la comarca. A diferència de la CUP Banyoles, però, ara l’organització té la voluntat de fer extensiu el seu discurs al conjunt de la comarca.  
   

Banyoles, Països Catalans
6 de setembre del 2010

7 de setembre de 2010