Ens posem a punt per, des dels municipis, construir la República

El cap de setmana del 24 i 25 de març la CUP celebra la tercera edició de la Conferència Municipalista a Molins de Rei. La trobada servirà per respondre a la pregunta sobre si és possible materialitzar la República des dels municipis i generar des dels ajuntaments una institucionalitat pròpia. La conferència porta com a lema #Arrelades, municipalisme per la República i les inscripcions estan obertes des d’aquest dijous.


L’espai on es desenvoluparà aquesta tercera conferència serà la Federació Obrera de Molins de Rei, ciutat on al novembre la CUP de Molins va entrar al govern municipal. Durant la conferència també es farà un acte polític antirepressiu dissabte al migdia i un acte de cloenda diumenge.

La trobada es desenvoluparà el dissabte durant tot el dia i el diumenge al matí i l’obertura de portes i acreditacions es farà dissabte a partir de 2/4 de 10 del matí. Les inscripcions ja es troben obertes al l’espai web del la Conferència. També s’ha elaborat un vídeo promocional de la trobada que s’ha difós des del 22 de febrer per les xarxes socials.

Tres eixos temàtics

La trobada està estructurada en tres eixos: sobiranies, experiències en els municipis i experiències sobre les candidatures. Cada eix comptarà amb diferents taules on diverses ponents exposaran les diverses temàtiques es tractaran.

Pel que fa a sobiranies, a banda d’una introducció sobre aquest concepte amb Elena Idoate (Seminari Taifa) i Jordi Almiñana (Ajuntament de Navàs), també es tractaran les sobiranies alimentària, financera, sanitària i residencial. Entre les diferents ponents comptarem amb la presència de Carlos Sánchez Mato (exregidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Madrid), Sònia Farré (Xarxa Municipalista Contra el Deute Il·letígitm i les Retallades) i Sergi Cutillas (Ekona) per parlar de sobirania financera; Carlos Alvarado (exviceministre de Salut de Veneçuela), Montse Venturós (alcaldessa de Berga), Nines Maestro (Coordinardora Antiprivatitzacio de la Sanitat) i Xavi Milian (Grup de Treball de Salut de la CUP) per tractar la sobirania sanitària; i Arnau Carné (PAHC Manresa), Glòria Rubio (regidora d’Urbanisme de Sabadell), Reyes Muñoz (regidora de l’Ajuntament de Ripollet) i Margarida Ramis (GOB Mallorca) per abordar la sobirania residencial.

Pel que fa a l’experiència des dels municipis, hi haurà taules sobre municipalitzacions, migracions, feminisme i límits de les institucions actuals. La taula sobre municipalitzacions, condicions laborals i propietat comptarà amb Isabel Vallet (exassessora en temes de municipalisme de la CUP), Jordi Colomer (exassessor de la CUP sobre municipalitzacions), Maria Sirvent (exregidora a Terrassa i diputada CUP-CC) i Vidal Aragonés (exassessor del Col·lectiu Ronda per a municipalitzacions i diputat CUP-CC). A la taula sobre municipis feministes hi seran presents Georgina Monge (especialista en polítiques públiques de gènere), Eva Fernàndez (doctora en vocalies de dones), Elisa Covelo O’Neill (Ekona) i Naiara Sanpedro (exregidora de Feminisme de l’Ajuntament de Donostia). Pel que fa a migracions i política antiracista es comptarà amb Mireia Vehi (Grup de Treball de Migracions i membre del SN), Karim Sabni el Garraf (Girona Acull, coordinadora Obrim Fronteres), Norma Falconi (Sindillar, Sindicat de Treballadores de la Llar) i Mohammad Alsharqawi (refugiat sirià-palesti i membre de Crida Migratòria).

A la taula sobre els límits de les institucions actuals destacarà la intervenció per videoconferència de Kshama Sawant (regidora de l’Ajuntament de Seattle i militant de Socialist Alternative) així com la participació a la taula de Carlos Sánchez Mato (exregidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Madrid), Maties Serracant (alcalde de Sabadell) i Maria Rovira (regidora a l’Ajuntament de Barcelona). La taula sobre finançament i deute comptarà amb la participació de Jose Téllez (regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Badalona), Eulàlia Reguant (regidora a l’Ajuntament de Barcelona i membre del SN) i Iolanda Fresnillo (economista).

En el bloc de les experiències de candidatures, per una banda es comptarà amb una introducció sobre els objectius del municipalisme amb Albert Noguera (Universitat de València) i les membres del Secretariat Nacional Maria Ballester (regidora d’Arenys de Munt), Laia Estrada (regidora de Tarragona) i Joan Garriga (exregidor UM9 Ribes). D’altra banda també hi haurà una taula sobre experiències a municipis petits amb Robert Sabater (alcalde de Viladamat), Dayana Santiago (regidora a Deltebre), Miquel Perello (alcalde dels Guiamets) i Tània Solé (regidora al Pla de Santamaria).

Dins d’aquest bloc també hi ha prevista una taula sobre l’experiència a municipis petits, també hi haurà taules que tractaran sobre la construcció de la Unitat Popular amb Laura Generó (CUP Manlleu), Anna Peñalver (Castelló en Moviment), Josep Plasencia (CUP Vall Fosca) i Marina Llobera (Alternativa per Pollença). A més, en una altra taula s’abordaran experiències en la confecció de llistes amb Anna Lara (Crida per Sabadell), Aitor Blanc (Som Gramenet), Sara Blázquez (Capgirem Vic) i Marc Font (CUP Vilanova i la Geltrú). Un altre espai tractarà de Municipalisme i construcció de la República amb Eulàlia Reguant (regidora de l’Ajuntament de Barcelona i membre del SN), Dolors Sabater (alcaldessa de Badalona), Maribi Ugarteburu (exportaveu d’Udalbiltza), Eudald Calvo (alcalde d’Argentona i vicepresident de l’AMI) i la intervenció d’Anna Gabriel.

 

 

Espai web de la Conferència Municipalista

9 de març de 2018