Posicionament de la CUP sobre els repetits atacs contra la població civil a Síria

Des de la Candidatura d’Unitat Popular volem mostrar el màxim rebuig a l’agressió militar llançada el darrer divendres i encapçalada pels Estats Units, França i […]


Des de la Candidatura d’Unitat Popular volem mostrar el màxim rebuig a l’agressió militar llançada el darrer divendres i encapçalada pels Estats Units, França i Gran Bretanya a Síria, i que gaudeix del suport de l’OTAN.

Aquesta acció es suma a les enèsimes ingerències militars de potències mundials no només a Síria, sinó a territori del Mashreq. Territori que viu sota un setge militar continuat des de l’època colonial. Terriori expoliat, violat, raptat i ocupat per les potències colonials i imperialistes, que a dia d’avui es mantenen a través del negoci de la guerra, la seguretat privada i les polítiques extractives de les empreses multinacionals i actors governamentals afins.

El Mashreq, i Síria concretament des de fa 7 anys amb l’inici de l’actual guerra, s’ha convertit en un escenari de proves bèl·liques, de confrontació dels diferents interessos mundials i de diferents aliances que canvien segons viri l’economia internacional. Escenari a més, que passa a ser part central en la política interna d’estats com Rússia o els EEUU. Una peça més en el tauler dels poderosos que pretenen controlar espais estratègics per mantenir el seu poder com a potències internacionals en detriment de l’emancipació i l’exercici de les sobiranies dels pobles. 

Qualsevol imposició externa, sigui militar o econòmica, ha de ser assenyalada i denunciada en tant que agressió i atemptat als drets polítics i socials dels pobles. Tota acció que es dirigeixi en aquest sentit, representa una violació cap a la societat civil, que és qui més pateix els efectes de la guerra. 

17 d'abril de 2018