O povo quer Lula livre!


Lula da Silva, expresident de Brasil i d’origen obrer, es postula actualment com a candidat del Partit dels Treballadors a les properes eleccions presidencials. Després però, d’un temps atrinxerat a la seu del sindicat metalúrgic de Saó Paolo, del que en va ser dirigent, ha estat arrestat i empresonat.

El jutge Sergio Moro l’ha condemnat a 12 anys de presó. Aquesta decisió es va prendre un cop que el Tribunal Superior Federal de Brasil va denegar l’habeas corpus presentat per la defensa, pel vot de qualitat de la seva Presidenta.

Amb aquesta condemna Lula queda inhabilitat per a presentar-se a les eleccions presidencials, a les que totes les estadístiques apuntaven que podria guanyar.

La dreta llatinoamericana està utilitzant la seva presència a la judicatura i els cops d’Estat institucionals per fer-se amb la Presidència que les urnes li neguen repetidament. Aquesta pràctica política de la dreta neoliberal autoritària és també la pràctica de l’Estat espanyol a Catalunya.

L’empresonament de Lula és un símptoma del que passa al Brasil. La dreta autoritària governa, la ultradreta evangelista avança i actors para-policials executen pobres i activistes, com sembla que ha estat el cas de Marielle Franco, regidora, negra i Lesbiana del PSOL.

Com a CUP ens posicionem contra l’ofensiva repressiva del govern de Brasil, el qual ha arribat al poder sense passar per les eleccions.

Solidaritat amb el Poble de Brasil!

9 d'abril de 2018