Es presenta ‘Ferma contra el feixisme’, el grup de suport d’Eulàlia Reguant

El grup ha fet una crida al conjunt dels moviments antifeixista, antiracista, feminista i veïnal a utilitzar el cas de l’Eulàlia com a una eina col·lectiva per denunciar i combatre l’extrema dreta


El grup de suport d’Eulàlia Reguant, “Ferma contra el feixisme”, constituït per fer front al judici contra la diputada de la CUP-NCG al Tribunal Suprem, s’ha presentat avui davant del Mercat de Sant Antoni, al barri de l’encausada.
Reguant s’enfronta a 6 mesos de presó que li pot comportar la inhabilitació per l’exercici del càrrec de diputada per haver-se negat a contestar a les preguntes de l’advocat de VOX quan va ser citada com a testimoni de Jordi Cuixart durant el judici del procés. 

La portaveu del grup de suport, Núria Morell, ha afirmat que “cal plantar cara a una extrema dreta masclista i xenòfoba que nega sistemàticament els drets més essencials” i que es tracta d’una causa col·lectiva que s’emmarca dins del combat contra el feixisme. Per això, ha assegurat, “cal evitar que l’extrema dreta marqui el ritme i la direcció de l’Estat en la seva voluntat d’anul·lar l’independentisme a través dels processos judicials”. 
Montserrat Vinyets, diputada de la CUP-NCG i advocada, ha exigit la nul·litat de l’inici del judici oral al Tribunal Suprem, ja que tal i com afirma la defensa, “ni el Tribunal que ha formulat la instrucció ni la Fiscalia que ha formulat l’acusació, són competents en el cas degut a la condició de diputada d’Eulàlia Reguant, fet completament irregular”.

Vinyets també ha al·legat que no es pot sancionar dues vegades per la mateixa conducta i que la Sala Segona del Tribunal Suprem ja va interposar una correcció disciplinària en forma de multa a Antonio Baños i Eulàlia Reguant, l’any 2019, fet que va descartar que l’acció duta a terme per l’acusada pogués ser constitutiva de delicte. 

Els anticapitalistes afirmen que “evidenciar l’anomalia de la presència de VOX com a acusació popular en el judici contra el dret a l’autodeterminació i denunciar la connivència entre l’extrema dreta i l’aparell judicial espanyol és un dret i és de justícia” i que per tant, l’obertura de la fase de judici oral contra Reguant suposa una vulneració a la llibertat ideològica i de consciència. 

El grup “Ferma contra el feixisme” ha fet una crida al conjunt dels moviments antifeixista, antiracista, feminista i veïnal a utilitzar el cas de l’Eulàlia com a una eina col·lectiva per denunciar i combatre l’extrema dreta i Vox. “Davant els seus missatges d’odi, cal exercir el dret a no contestar-los ni normalitzar-ne la seva presència i a practicar l’objecció de consciència. Als Tribunals, al Parlament, a les nostres places i als carrers”, han exclamat. 

Finalment, han anunciat el primer acte de suport a l’Eulàlia Reguant, que serà aquest diumenge 16 de gener en el marc de la Festa Major de Sant Antoni a la cruïlla del carrer Rocafort amb Tamarit, on hi haurà els parlaments, entre d’altres, de Iolanda Fresnillo, Gabriela Serra i Montserrat Vinyets, un dinar popular amb paella i l’actuació musical del Carles Belda.

11 de gener de 2022