Presentació del llibre «Època, l’exèrcit a l’ombra» aquest diumenge 4 de setembre

Amb l’objectiu de posar el focus en un dels elements més desconeguts de la història de l’independentisme català, el Casal Panxo de Berga i Maulets […]


Amb l’objectiu de posar el focus en un dels elements més desconeguts de la història de l’independentisme català, el Casal Panxo de Berga i Maulets presentaran a Berga el llibre ‘Època. L’exèrcit a l’ombra’. Escrit per Ferran Dalmau i Pau Juvillà, dues persones pròximes a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Lleida. Les seves pàgines descriuen per primera vegada en un document d’anàlisi l’activitat d’aquesta organització político-armada durant els anys setanta i principis dels vuitanta.

La presentació serà a càrrec d’un dels dos autors del llibre, Pau Juvillà, i comptarà amb la presència de Carles Sastre, ex-militant d’Època i també d’una organització que va agafar el relleu de la seva activitat, Terra Lliure. Tot i la repercussió de les seves accions, Època no ha estat objecte d’estudi més enllà d’aquest llibre. De fet, Exèrcit Popular Català és el nom que la policia espanyola li va adjudicar, a falta de confirmació oficial per part dels seus membres.

D’altra banda, la presentació és una prèvia del que serà, una setmana després, l’acte d’homenatge a un dels membres d’Època, Antoní Massaguer. Aquesta segona convocatòria es portarà a terme al Teatre Municipal de Berga, diumenge, dia 4 de setembre, a les 19h. Durant el seu transcurs, s’emetrà el documental ‘Antoní Massaguer. Anar-hi, anar-hi i anar-hi’, a més de diversos parlaments i actuacions dedicats a aquest militant independentista berguedà.

22 d'agost de 2011