Retinguts dos regidors de la CUP quan volien accedir a l’acte presidit per Felip de Borbó

Els regidors volien lliurar un document al príncep d’Espanya i expressar-li el rebuig a la seva presència a Girona. Tot i estar convidats a l’acte, […]


Els regidors volien lliurar un document al príncep d’Espanya i expressar-li el rebuig a la seva presència a Girona. Tot i estar convidats a l’acte, els dos càrrecs electes han estat retinguts a l’entrada del recinte

Els regidors de la CUP a l’Ajuntament de Girona Jordi Navarro i Carles Bonaventura (Rcat) han estat retinguts aquest matí a l’entrada de l’Auditori de Girona, quan han intentat accedir a l’acte de la Fundació Príncep de Girona presidit per Felip de Borbó. Tot i haver estat convidats formalment a l’acte i haver confirmat l’assistència, ambdós càrrecs electes han estat retinguts i se’ls ha prohibit l’entrada ‘per motius de seguretat’. La CUP ha considerat ‘molt greu’ que es negui l’entrada d’un càrrec públic a un acte oficial, i ha considerat aquest fet ‘una mostra més del caràcter autoritari i antidemocràtic de l’Estat espanyol’.

L’objectiu dels regidors era dirigir-se personalment a Felip de Borbó per expressar-li ‘el rebuig de la CUP i de bona part de la ciutadania gironina a la seva presència a la ciutat’, i demanar-li ‘que no tornés més a Girona ni als Països Catalans’. A més, els càrrecs electes tenien preparada una carta (descarregar) en què s’exposaven les raons d’aquesta demanda, i dos documents amb un recull dels greuges històrics comesos per la dinastia borbònica contra el poble català. Finalment, davant la impossibitat d’accedir al recinte i de dirigir-se personalment a Felip de Borbó, els regidors han exigit la presència del cap de protocol de la casa reial espanyola, que s’ha desplaçat fins l’entrada i s’ha compromès a fer arribar al príncep el missatge lliurat pels representants de la CUP.

D’altra banda, la CUP s’ha mostrat molt crítica amb el desplegament policial que s’ha organitzat en motiu de la visita de Felip de Borbó a Girona, que ha qualificat de ‘desproporcionat i ofensiu’. Per la formació és molt greu que cada cop que un representant de la família reial espanyol visiti Girona ‘la ciutat quedi assetjada i paralitzada’, i ha anunciat que exigirà un informe detallat de les despeses que ha provocat aquest desplegament policial, que ha inclòs la mobilització d’un helicòpter que ha estat sobrevolant la ciutat tot el matí.

Finalment, la CUP ha fet una crida a participar en els actes organitzats contra la visita de Felip de Borbó a Girona, que començaran avui a les 19h a la plaça del Vi amb una manifestació. D’altra banda, el pròxim dilluns, 9 de juliol, s’ha convocat una concentració a les 19h a la plaça del Vi, en motiu del ple municipal en què es debatrà la moció de la CUP que reclama que la ciutat deixi de reconèixer el títol de Príncep de Girona, que ara mateix ostenta Felip de Borbó. Els actes compten amb el suport de la CUP, Reagrupament i l’organització juvenil Maulets.

29 de juny de 2012