Sabadell: La CUP denuncia «més de quatre mil pisos buits a la ciutat»

La xifra contrasta amb la situació de com a mínim 120 famílies sabadellenques que es troben enmig de processos de desnonament. La crisi segueix agafant […]


La xifra contrasta amb la situació de com a mínim 120 famílies sabadellenques que es troben enmig de processos de desnonament. La crisi segueix agafant força i colpeja cada cop més els drets més bàsics dels sabadellencs. La Candidatura d'Unitat Popular ha posat sobre la taula en un comunicat la necessitat d'intervenir per part del govern local en la situació de l'habitatge a Sabadell, que segons ells presenta contradiccions flagrants.

En el comunicat, la CUP posa de manifest la incoherència que representa l'existència de 4230 pisos buits a la ciutat, al mateix temps que Càrites està atenent 30 persones sense sostre de mitjana diària i 120 famílies sabadellenques han sol·licitat l'ajuda de l'Ajuntament per fer front als processos de desnonament per impagats.

En la línia del que va plantejar Iniciativa la setmana passada, però anant una miqueta més enllà, la CUP insta a l'Equip de Govern local a prendre un paper actiu en la situació, ja que segons la organització independentista 'lluny de garantir l'accés a l'habitatge, l'administració és manté immòbil davant la dramàtica situació que cada cop més persones estan patint arrel de la crisi econòmica a la que ens han abocat el capital financer i l'especulació immobiliària'.

D'acord amb la coalició d'Iniciativa i Esquerra Unida, la CUP també planteja un pla de xoc contra els desnonaments davant del creixent nombre de famílies que es poden veure al carrer amb una hipoteca a l'esquena. Tanmateix però proposa noves mesures que van més enllà, com un cens oficial d'habitatges buits 'un estudi dels usos de cadascun d'ells i la seva immediata posada en el mercat de lloguer aconseguint, d'aquesta manera, que el preu del lloguer disminueixi', així com torna a posar sobre la taula 'l'expropiació forçosa dels pisos en desús des de fa més de dos anys'.

Font: vilaweb

26 de juliol de 2010