Sant Cugat: La CUP exigeix a l’Ajuntament que retiri l’anunci contra la llei del cinema

La CUP de Sant Cugat del Vallès  considera 'demagògica' la campanya engegada per les empreses exhibidores de cinema en contra de la Llei del Cinema […]


La CUP de Sant Cugat del Vallès  considera 'demagògica' la campanya engegada per les empreses exhibidores de cinema en contra de la Llei del Cinema de Catalunya.
La formació independentista considera inacceptable que un espai municipal, com és el local que ocupen els cinemes Cinesa, emeti l'espot contrari a aquesta llei en tràmit parlamentari.

Per això insten l'Ajuntament a demanar la seva retirada. La CUP acusa les grans multinacionals del sector d'amagar el veritable motiu de la crisi de públic 'fent demagògia' amb la qüestió lingüística.

 

La CUP considera que l'anunci és un atac a la llengua catalana i creu que la llei del cinema 'ha fet el que havia de fer'.

Guim Pros, membre de la CUP de Sant Cugat ha traslladat a Cugat.cat el malestar de la candidatura per l'anunci i ha exigit l'Ajuntament que el retiri de Cinesa, ja que té una concessió pública per utilitzar un espai municipal.

Segons la candidatura, el cinema ha de tenir un sentit públic i popular al servei de la cultura i no regir-se per les lleis de l'oferta i la demanda. En aquest sentit, proposen la creació a Sant Cugat d'una filmoteca que vetlli per una cartellera 'de qualitat i que aporti idees a la societat'.

font: llibertat.cat

18 de maig de 2010