Sitges municipi per la Independència!

El passat dilluns es va aprovar la moció presentada des del Grup Municipal de la CUP per l’adhesió de Sitges a l’Associació de Municipis per […]


El passat dilluns es va aprovar la moció presentada des del Grup Municipal de la CUP per l’adhesió de Sitges a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). El PP es va quedar sol oposant-se a l’entrada de Sitges a l’associació.

 

Gràcies a la moció presentada per la CUP que va obtenir els 9 vots favorables de CiU, NH i la CUP i l’abstenció dels 8 regidors de PSC i SGI es va aconseguir aprovar en el primer Ple d’aquest 2012 l’entrada de Sitges a l’Associació de Municipis per la Independència. Els 3 regidors del Partit Popular es varen ser els únics que van votar-hi en contra.

Sitges es converteix en un dels ja més de 200 municipis i set consells comarcals que representen un total d’1,6 milions de persones que conformen l’AMI. El seu objectiu final és defensar l’assoliment d’un estat popi, defensar els drets nacionals del poble català i conscienciar a la ciutadania de la necessitat d’exercir el dret a l’autodeterminació.

En la votació van quedar paleses les grans diferències dins del Govern municipal en aquest tema cabdal que afecta de ple al municipi. Esperem que aquestes diferències no afectin als compromisos acordats i el Govern de CiU-PP-SGI-NH assumeixi representar degudament Sitges en l’Associació i que els acords no quedin en paper mullat. 

Avui encara no podem afirmar quin serà l’abast de l’Associació; si anirà fins al final en la defensa de l’autodeterminació dels Països Catalans o si per contra el seu paper s’acabarà diluint. En tot cas el present diu que des de dilluns 30 de gener Sitges s’adhereix formalment a aquest procés declarant-se “Municipi per la Independència” i aquest és un fet històric. Ho celebrem i felicitem a tots els sitgetans i sitgetanes que amb el seu treball des de fa anys ho han fet possible.

2 de febrer de 2012