Terrassa: Èxit a l’acte central de campanya de la CUP

Un centenar de persones més un altre centenar que es trobava a la Plaça Vella, ja sigui als bancs, a les terrasses o bé passejant, […]Un centenar de persones més un altre centenar que es trobava a la Plaça Vella, ja sigui als bancs, a les terrasses o bé passejant, van poder veure i escoltar el nostre primer acte central. Amb puntualitat acadèmica, Marc Ferrer, membre de la nostra llista, va saludar a tothom i va donar les gràcies a totes les persones que en aquell moment es trobaven entre nosaltres. Amb les seves paraules va recordar què són les CUP, els seus inicis i també els inicis de la CUP a Terrassa i la coalició que formem amb les Candidatures Alternatives del Vallès, i va finalitzar la seva intervenció llegint el manifest que s’havia fet des de les CUP a nivell nacional.

Seguidament Manel Márquez, historiador i activista social i militant comunista de la nostra ciutat, va fer un discurs qualificat com a vehement per part dels periodistes dels mass media terrassencs, és a dir, amb afecte, ardor, calor cordialitat, efusió, etc…

De les seves paraules podem destacar-ne que “fer costat a les CUPs i les CAV és votar a un nou esperit comunista, antiglobalitzador i anticapitalista”, que “la nostra manera d’entendre i fer política es basa en la participació, la transparència i l’honestedat. La participació entesa com una eina de transformació social i al servei de les classes populars nacionals o nouvingudes; i sempre amb una forta implicació amb els moviments socials i amb respecte total per l’autonomia d’aquests”.

Márquez també va dir que “nosaltres, com deia Raimon, “no som d’eixe món”, nosaltres no formem part ni volem formar part del partit únic del capital (on tots els partits estan situats d’una manera o d’una altra). Nosaltres no volem transformar el capitalisme, el que volem es destruir-lo, pacíficament, democràticament i amb el recolzament de la majoria d’homes i dones. I el millor lloc per començar són els nostres pobles i ciutats!!”.

Va finalitzar el seu discurs afirmant que “votar a les CUPs i a les CAV és votar per la transformació social i és incorporar-se a un nou corrent que ve de lluny, però que rep noves influències que el convertiran en una veritable alternativa de govern a molts municipis de Catalunya. Aquesta és una nova forma de fer política i d'implicar-se en el procés de lluita per una veritable democràcia, és el començament d'una bella història”.

Després de les paraules efusives d’en Manel, moltes vegades interrompudes per aplaudiments, la Isabel Gómez, la nostra cap de llista, va encendre la flama de la nostra lluita a la Plaça Vella: “A la CUP som ecologistes i ho som sense complexos, per això diem sense embuts que volem expropiar i reforestar el camp de golf i aturar les obres del IV Cinturó, sense concessions ni renúncies de cap tipus! A la CUP som independentistes sense complexos, i ho diem alt i clar: no volem la bandera espanyola, la bandera imperialista, la bandera feixista, al balcó del nostre ajuntament!”


Les paraules d’Isabel Gómez també van anar adreçades directament a una sèrie de gent que està destrossant Terrassa i, sense complexos, Gómez va carregar contra els especuladors i els constructors: “Per això des de la CUP diem ben alt i ben clar: senyors especuladors, senyors constructors, senyors de Copcisa, d’Immovalero: Terrassa NO és vostra! Terrassa és nostra, és de les classes treballadores terrassenques, i ja n’estem farts que s’enriqueixin a costa de la nostra precarietat. Fora de Terrassa! Marxeu per on heu vingut!”.

La cap de llista també va qüestionar la presència de democràcia a la ciutat, posant com a exemples el fet que la participació directa no existeix, sinó que es limita únicament al dret a vot o que el bust del successor de Franco sigui present al consistori. També va fer esment del fet que els immigrants no tinguin ni dret a vot malgrat "estar pagant impostos i escrivint la història de Terrassa amb les seves vides" i a les vulneracions dels drets humans per part dels cossos policials amb presència a Terrassa.

Va finalitzar el seu míting amb un emplaçament pel proper diumenge: “Pel proper 27 de maig demanem el vot útil, el vot per la CUP, l’aposta per la transformació radical a tots els nivells. El vot a qualsevol dels altres partits que es presenten és un vot inútil, un vot llençat a les escombraries d’una classe política que, no ens enganyem, no defensarà els interessos de la classe treballadora, per la senzilla raó que no ho ha fet mai ni tampoc ho farà ara”.

A continuació en Feliu Ventura va fer gaudir a tots i totes els assistents, el nombre dels quals s’havia incrementat respecte a les 7 de la tarda, durant més d'una hora i mitja, amb un parell de bisos i tot.

 

19 de maig de 2007