La transparència i el deute centren l’Audiència Pública del GM de la CUP a l’Ajuntament de Reus

El Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular a l’Ajuntament de Reus va celebrar ahir al vespre al Casal de la Dona, una Audiència Pública […]


El Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular a l’Ajuntament de Reus va celebrar ahir al vespre al Casal de la Dona, una Audiència Pública per fer balanç de la tasca realitzada al Consistori aquest any 2012 i donar la veu als reusencs i reusenques perquè donessin la seva opinió, presentessin les seves propostes, realitzessin les seves crítiques…

L’Audiència Pública s’estructurà en tres grans blocs: en primer lloc, es feu un repàs general de tot el succeït al llarg de l’any en la vida institucional de l’Ajuntament; en segon lloc, es feu un anàlisi d’aquelles propostes que la CUP havia presentat al Ple; i en tercer lloc, el públic assistent tingúe el torn de paraula per realitzar pregunes, fer propostes i crítiques.

El primer bloc consistí en una radiografia d’aquells fets destacats ocorreguts aquest any 2012: la dimissió de Josep Prat (primer d’INNOVA i posteriorment de l’ICS), les denúncies a la fiscalia, el Tribunal de Cuentas i l’OLAF,… que posà en evidència la gestió de l’anterior govern, així com també de l’anterior oposició que ara està al govern. Cal destacar, també, l’elevat deute que té actualment l’Ajuntament i INNOVA, el qual supera de llarg el volum total del pressupost d’aquest. Una situació que des de la CUP s’està començant a treballar, per tal de plantejar la declaració de deute il·legítim de part d’aquest.

El segon bloc feu una radiografia de les 56 propostes presentades tant en Ple com en Junta de Portaveus. Destacar que les que fan referència a l’àmbit de transparència, drets socials i hisenda han estat les més nombroses. I, també, destacar que tot i que algunes de les propostes han estat aprovades per la majoria del plenari, cap d’elles ha tirat endavant per la inacció i desinterès del govern.

Per acabar, una insuficient mitja hora de torn de paraules, serví perquè el públic pugués realitzar preguntes i fer propostes al grup municipal. Els membres del grup municipal recordaren els canals de comunicació directe que tenen amb la ciutadania, per tal que aquesta utilitzi el regidor de la CUP com un instrument de lluita, reivindicació i construcció de la ciutat.

19 de desembre de 2012