«El treball als ajuntaments és la millor carta de presentació a les autonòmiques»

Més d’una quarantena de persones van participar ahir al Casal de la Dona de Reus, en una assemblea oberta convocada per l’Assemblea Local de la […]


Més d’una quarantena de persones van participar ahir al Casal de la Dona de Reus, en una assemblea oberta convocada per l’Assemblea Local de la CUP a la capital del Baix Camp, amb l’objectiu d’explicar tot el procés intern que ha empès la candidatura ha presentar-se a les eleccions autonòmiques, així com generar un debat entre la ciutadania per afrontar aquests comicis des de la base i al carrer.

En el marc del debat generat entre els i les assistents a l’assemblea, van produir-se dos importants debats. El primer d’ells, relacionat amb com la CUP pot arribar a aquells sectors de la ciutadania reacis a la independència. En aquest sentit, es va recordar que l’independentisme que defensa la CUP té un caràcter social i internacionalista, i per tant, té l’obligació de demostrar a la ciutadania que hi ha un projecte d’alliberament nacional incloent més enllà del nacionalisme i el regionalisme de la resta de formacions polítiques. A més, també es va arribar a la conclusió, que la millor forma de demostrar a aquest sector de la població que el projecte de l’esquerra independentista inclou a aquests sectors, és la feina que la CUP porta desenvolupant des de fa anys als ajuntaments.

El segon tema de preocupació entre el públic assistents, va ser la por que el projecte de la CUP s’institucionalitzi com la resta de partits polítics un cop participi al Parlamet autonòmic. Els i les membres de la CUP van recalcar que aquest ha estat el principal tema de debat intern per decidir si la CUP optava a presentar-se a les eleccions autonòmiques, o no. Per aquest motiu, la CUP ha acordat la creació d’un seguit de mecanismes interns -però amb participació de persones i col·lectius externs- per tal de realitzar una tasca de control i fiscalització del treball parlamentari. A més, han aprovat un seguit de mesures, com ara la limitació de sou dels parlamentaris a 1600€, la prohibició de la duplicitat de càrrecs, els parlamentaris no podran repetir en el seu càrrec…

Després d’aquest extens i profund debat, la CUP de Reus va fer una crida als i a les assistents a involucrar-se en el comitè de campanya, amb l’objectiu de trencar el silenci mediàtic i possibilitar que el discurs de la Unitat Popular pugui arribar al màxim de veïns i veïnes de la ciutat. A tal efecte, en les reunions constituents d’aquest comitè de campanya ja s’han començat a organitzar actes a la ciutat. El més important d’ells, serà l’inici de campanya de la CUP- Alternativa d’Esquerres a la circumscripció de Tarragona, que serà el divendres 9 de novembre al Teatre Bravium de Reus, amb la presència de tots i totes les persones que van a la llista. 

27 d'octubre de 2012