Valls: El cost de la urbanització de la plaça del Pati es dispara i superarà els 2 milions d’euros

[ I.M. – el Punt ] El projecte d’urbanització del Pati costarà 2.140.948 euros, segons la proposta d’acord que dilluns es va aprovar en el […]


[ I.M. – el Punt ] El projecte d’urbanització del Pati costarà 2.140.948 euros, segons la proposta d’acord que dilluns es va aprovar en el ple. D’aquest import, l’UTE Valls, la constructora de l’aparcament subterrani, aportarà 1.015.734 euros. Les dades són suficients pel pronunciament que van fer els tres grups de l’oposició –PSC, PP i CUP– basant-se en el cost zero de la remodelació urbanística de la plaça que s’havia anunciat des del govern municipal.
La sorpresa, tot i això, va arribar amb el vot d’abstenció que va emetre el grup socialista, «per no posar-hi obstacles», va dir el regidor Bonaventura Camp, i «veure la plaça en la seva plenitud», va concloure. El portaveu del PP, Francesc Caballero, també es va abstenir i va recordar la falta d’estudis sobre l’emplaçament de l’aparcament. L’UTE Valls va fer una aportació inicial d’1.392.000 euros, alsquals s’han de restar 66.816 euros per la redacció i la direcció de l’obra; 99.201 euros, pels excedents dels treballs arqueològics, i 542.282 euros deduïts per la modificació del projecte per dotar el projecte d’aparcament subterrani de més profunditat. Si el regidor Camps ajornava els números definitius a l’acabament de l’obra, la portaveu de la CUP, Aida Garcia, va coincidir a dir que l’excedent del finançament de la constructora (1.125.214 euros) es podria destinar a altres inversions per a la ciutat.

Garcia, que hi va votar en contra, va dir que la urbanització no es pot desvincular del projecte de l’aparcament i del «procés, dit pel govern, de participació ciutadana», i va denunciar que el cost no ha estat «zero». Pel que fa a la urbanització, va qüestionar el paviment de fusta, ja que en altres municipis on s’havia instal·lat ja s’està substituint per un altre tipus de paviment.

LA FONT, L’AJUNTAMENT

El preu de contracte és d’1.825.000 euros, import al qual s’ha d’afegir el subministrament i la plantació de jardineria (57.858 euros) i el subministrament i la instal·lació de la font (258.090 euros), que està exclosa del preu d’adjudicació i que haurà de pagar l’Ajuntament de la capital de l’Alt Camp. Les obres de soterrament dels contenidors no hi estan incloses.

29 d'abril de 2015