Vic: La CUP contra el tancament de dos ciber@teneus al centre de Vic

Fa pocs dies l’Ajuntament de Vic va decidir tancar dos dels ciber@teneus que es trobaven al centre de Vic. Aquests dos ciber@teneus eren el Punt […]Fa pocs dies l’Ajuntament de Vic va decidir tancar dos dels ciber@teneus que es trobaven al centre de Vic. Aquests dos ciber@teneus eren el Punt Omnia, situat al Palau Bojons, i el Casal Santa Eulàlia, al carrer de la Fusina.


 Aquests espais públics estaven oberts i funcionant des de feia 8 anys i servien com a punt d’informació i d’apropament a les noves tecnologies a totes aquelles persones les quals no en disposaven en ús particular.  A part, aquests espais esdevenien llocs d’interrelació i convivència, ja que moltes persones amb interessos i finalitats diferents utilitzaven aquest espai i es relacionaven entre elles i així es creava un vincle social.  En el cas del Casal St.Eulàlia, podíem trobar-hi des de gent gran fent activitats i acostant-se a les noves tecnologies, com nens descobrint el món on-line, estudiants obtenint informació… És per això que des de la CUP de Vic no entenem la postura de l’equip de govern en el tancament d’aquests espais, quan són de vital importància per al barri i per als usuaris que utilitzaven aquest recurs.Sabem de la propera obertura d’un nou centre cívic a Can Pau Raba, al barri dels Caputxins, però això no dóna explicacions per tancar aquests dos ciber@teneus del centre de Vic. Quan cada barri hauria de gaudir de centres cívics i equipaments públics per tal de millorar la qualitat de vida, afavorir els barris i la cohesió social.Tot i això, no entenem aquest tancament ja que no s’ha donat cap alternativa transitòria ni cap tipus de solució per als usuaris d’aquest espai mentre s’estaven creant altres equipaments.


Des de la CUP ens solidaritzem amb tots els veïns que s’han quedat sense aquest servei i exigim explicacions clares sobre aquests fets.

6 de febrer de 2008