Vic: Aquest dissabte, 8 de maig, la CUP homenatja els represaliats pel franquisme.

dissabte, 8 de maig a les 6 de la tarda, a la plaça del Pes, un homenatge  a les víctimes del franquisme. . El passat […]


dissabte, 8 de maig a les 6 de la tarda, a la plaça del Pes, un homenatge  a les víctimes del franquisme. . El passat 20 de març, la Generalitat de Catalunya celebrava a la vila de Manlleu un acte de’homenatge als represaliats pel franquisme. Aquest acte formava part del cicle d’homenatges que fa aquesta institució a diversos llocs de Catalunya.

A l’hora de fer l’homenatge a Osona, es van dirigir a l’Ajuntament per tal de fer-lo a Vic, però l’Ajuntament es va negar a que Vic acollís aquest acte. Per això, l’homenatge als represaliats osonencs es va haver de fer a Manlleu, amb la significativa absència de les autoritats vigatanes.

Des de la CUP considerem que la negativa de l’Ajuntament de Vic és una mostra més de la dretanització de l’equip de govern de la ciutat a la que ja estem acostumats després d’altres episodis com el recent conflicte de l’empadronament.

Creiem que la ciutat de Vic no es mereix un govern que renega de les persones que van lluitar contra el franquisme i que van ser represaliats per aquesta qüestió i per això, hem organitzat un homenatge a aquests lluitadors.

En un moment en què el feixisme està avaçant d’una manera preocupant arreu d’Europa i també a la nostra ciutat, creiem que és bo recordar les víctimes que van patir i morir pel sol fet d’haver lluitat contra el feixisme.

Per això, hem organitzat per aquest dissabte, 8 de maig a les 6 de la tarda, a la plaça del Pes, un homenatge  a les víctimes del franquisme.

L’acte comptarà amb els parlaments de Tessa Calders, filla de l’escriptor Pere Calders, que va patir l’exili a causa de la Guerra civil i de la regidora de la CUP Laia Jurado. Així mateix, es farà la lectura de diversos textos antifranquistes a càrrec de rapsodes locals i la interpretació d’”El Cant dels Ocells” a càrrec de Coloma Bertran i Ernest Martínez. Per acabar, el cantautor manlleuenc Joan Usart intrerpretarà cançons de guerra contra el franquisme.

6 de maig de 2010