Viladamat exigeix l’abdicació del rei d’Espanya

Aquesta setmana s’ha fet públic que el ple municipal de Viladamat, governat per la CUP, ha demanat l’abdicació del rei. Ho ha fet a través […]


Aquesta setmana s’ha fet públic que el ple municipal de Viladamat, governat per la CUP, ha demanat l’abdicació del rei. Ho ha fet a través d’una moció subscrita pels regidors de l’equip de govern i amb l’abstenció de l’oposició.

El text afirma que el poble, del 460 habitants,  “és un municipi integrat per persones que creuen en la democràcia i on la sobirania popular i la igualtat entre persones constitueixen els dos fonaments democràtics bàsics”. Així mateix, recorden que el de rei “no és un càrrec democràticament escollit sinó hereditari; és a dir, no és un càrrec accessible a la ciutadania ni sotmès a la sobirania popular” i també que la família reial se situa “per sobre de la ciutadania, preservant privilegis indignes, sobretot en temps crisi econòmica”.

Amb aquests arguments, la moció  conclou amb la demanada d’abdicació del rei d’Espanya. Segons ha explicat l’alcaldessa del municipi, Irene Palol (CUP): ‘no tenim dubte que a Viladamat la majoria social vol iniciar un recorregut cap a la independència i vol deixar enrere la monarquia corrupta actual’.

28 de desembre de 2011