Vilanova: La crida de la CUP contra el desgavell de RENFE aplega més de 200 persones

A les 6 de la tarda d'ahir dissabte 3 de novembre, un parell de centenars llarg de persones van acudir a la Plaça de la […]A les 6 de la tarda d'ahir dissabte 3 de novembre, un parell de centenars llarg de persones van acudir a la Plaça de la Vila de la capital del Garraf per respondre a la crida de la CUP a mobilitzar-se contra el desgavell de RENFE sota el lema "Al Garraf, n'estem farts! Exigim respnsabilitats!". La manifestació va recórrer la Rambla Principal, la de la Pau i el carrer del Forn del Vidre fins a l'Estació, on els manifestants van traspassar les tanques per concentrar-se a les mateixes andanes interiors del recinte.


Allí mateix, un portaveu de la CUP va llegir el manifest elaborat per la Candidatura d'Unitat Popular, on es ressaltava l'enuig de la població de Vilanova i del Garraf en general front el tracte menyspreant del Govern espanyol. En aquest sentit, la candidatura municipal de l'Esquerra Independentista ha confeccionat una sèrie de peticions al Govern Espanyol, com a mesura de "desgreuge envers el mal que s'ha ocasionat als treballadors i treballadores de Vilanova i la Geltrú". La CUP pretén portar aquestes demandes al Ple de l'Ajuntament per arrencar-ne el compromis dels representants de la ciutadania perquè siguin dutes a Madrid. Entre aquestes demandes, qualificades de "compensació col·lectiva al poble de Vilanova", hi figuren la demanda de dimissió o cessament de la titular de Foment del Govern espanyol, la rehabilitació i millora de les instal·lacions de RENFE a la vila, o un estudi independent dels danys "econòmics, ecològics i humans" que les obres de l'alta velocitat (TAV) han ocasionat al poble de Catalunya.


El regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú (Eduard Pinilla), formació que va treure prop de 1.400 vots en les darreres eleccions, va encapçalar la manifestació, junt amb altres miliants de la formació. Entre els assistents, també s'hi trobava una nodrida representació d'UM-9 de Ribes i alguns dels seus regidors.

5 de novembre de 2007