Els vots de CiU, PSC i PP impedeixen el suport de Girona a #novullpagar

Jordi Navarro afirma que Abertis és una ‘màfia empresarial que es dedica a escurar les butxaques de les classes populars catalanes’, durant la defensa de […]


Jordi Navarro afirma que Abertis és una ‘màfia empresarial que es dedica a escurar les butxaques de les classes populars catalanes’, durant la defensa de la moció que finalment no va prosperar

El ple de l’Ajuntament de Girona va rebutjar, ahir, la moció presentada per la CUP de suport al moviment #novullpagar i per la gratuïtat de l’AP7, amb els vots contraris dels grups de CiU, PSC i PP. En la defensa de la proposta, el portaveu de la CUP Jordi Navarro va demanar el vot favorable a la resta de grups afirmant que es tracta d’un deure que les institucions ‘es comprometin i donin suport a la ciutadania davant de situacions injustes com aquesta’. Navarro també va titllar Abertis de ‘màfia empresarial que es dedica a escurar les butxaques de les classes populars catalanes’. També sobre infraestructures, en la mateixa sessió s’havien de debatre dues mocions, de CiU i el PSC, sobre el tren convencional, que finalment van ser retirades per facilitar una futura declaració àmplia i unitària.

El ple també va rebutjar, en aquest cas amb els vots de CiU i PP, una moció en defensa del programa de vacances, al qual aquest any CiU ha introduit canvis i retallades que en posen en perill l’accessibilitat i el model vigent fins ara. En el moment d’anunciar-ne el vot favorable, la regidora de la CUP Anna Pujolàs va afirmar que ‘Girona pagarà cares les retallades en joventut, perquè els infants d’avui seran la ciutadania de demà’. Igualment no va prosperar una tercera moció que demanava reprendre el Pla Estratègic de Cultura iniciat durant l’anterior mandat, com a eina participativa i de planificació de la política cultural. En aquest cas, Jordi Navaro lamentar que actualment Girona no tingui ‘una política cultura definida’, i va acusar el govern d’actuar de manera ‘improvisada i erràtica’ en aquesta matèria.

A l’inici del ple, Jordi Navarro també va criticar la contractació d’un nou càrrec de confiança per part del govern, i va afirmar que es tracta d’una pràctica ‘que comença a ser escandalosa, tant des d’un punt de vista ètic com econòmic’. En un altre punt, Navarro també es va referir a una declaració de l’equip de govern de suport al cooperativisme. El portaveu de la CUP va celebrar aquesta aposta del govern de CiU, i va demanar ‘que es concreti per tal que no quedi en una simple declaració d’intencions’. Finalment es va aprovar una moció conjunta, que la CUP també signava, en suport a la Iniciativa Ciutadana Europea que s’ha impulsat recentment sobre el dret de mantenir la ciutadania europea en el cas de la secessió de territoris pertanyents a estats membres de la Unió.

En l’apartat de precs i preguntes, la CUP va reclamar que s’intensifiqui el debat sobre el model de Fires amb noves mesures de participació, informació sobre les deixalleries mòbils i les cartelleres de les entitats, i també sobre les Jornades de Medi Natural i la programació en motiu de la setmana de la mobilitat. Altres qüestions plantejades van ser referents a la vialitat i la seguretat al pont de la Barca, la inoperància dels dos òrgans participatius municipals sobre normalització i promoció de la llengua, o la futura sala de premsa i el nou festival musical d’estiu anunciat per l’equip de govern. Finalment la CUP va preguntar sobre el fraccionament del pagament de les activitats als centres cívics, la problemàtica de la salut dels peixos de l’Onyar i el futur de l’escorxador intermunicipal.

15 de maig de 2012