150 joves de Manresa donen suport explícit a la CUP

Un grup de 150 joves han presentat aquest dimecres la campanya ‘Donem la cara per la CUP‘ per tal de mostrar el seu suport a […]


Un grup de 150 joves han presentat aquest dimecres la campanya ‘Donem la cara per la CUP‘ per tal de mostrar el seu suport a la formació de cara a les eleccions municipals.

En una roda de premsa realitzada a la plaça de l’ajuntament de Manresa, els joves han presentat el cartell de la campanya, amb 150 cares. Amb aquesta campanya els joves, que s’han presentat com a militants, col·laboradors i simpatitzants dels col·lectius de juvenils de l’esquerra independentista, volen incentivar el vot jove cap a la CUP
En aquest sentit, han manifestat la necessitat de posicionar-se políticament de cara les eleccions municipals i han afirmat que la CUP representa ‘l’única opció atractiva tant com a joves com per la nostra forma d’entendre la política i el treball municipalista’. 
 
En una roda de premsa que han realitzat aquest dimecres, els joves han manifestat el seu suport al model de ciutat que proposta la CUP, fent èmfasi a propostes històriques de la formació independentista, com ara que l’espai públic sigui per vianants i bicicletes, l’extensió dels parcs i zones verdes, la recuperació del carrer com a espais bàsic de socialització o la reivindicació de més espais i oportunitats per als joves han estat algunes de les reivindicacions dels joves.

També han afirmat compartir la visió de la política municipal on consideren que ‘la participació ciutadana ha de ser clau en la presa de decisions del consistori’. Aposten per les audiències públiques i les consultes populars com a eines de democràcia participativa on hi preguin part els veïns i veïnes de Manresa, decidint sobre allò que els afecta.

Seguidament, han explicat més a fons el projecte d’edició del cartell pel qual han comptat amb la participació de prop de 150 joves que han donat el seu nom i foto fent així explícit el seu suport a la formació independentista. Els joves han informat que paral·lelament al cartell han distribuït entre centenars de joves una enquesta amb 18 propostes d’àmbit juvenil, i que estan treballant en un vídeo explicatiu de les propostes.

La campanya però no s’atura aquí ja que el proper 14 de maig, en plena campanya electoral, han organitzat un sopar i concert gratuït per demanar el vot per la CUP. on hi actuaran els grups bagencs Kòdul i Sherpah.

5 de maig de 2011