Més de 160 persones de més de 50 municipis participen de la jornada de formació municipalista a Navàs.

El passat dissabte 16 de gener de 2015 va tenir lloc a Navàs la Jornada teòrica de formació «Construïm Sobiranies. Avancem cap a la Independència». La finalitat de […]


El passat dissabte 16 de gener de 2015 va tenir lloc a Navàs la Jornada teòrica de formació «Construïm Sobiranies. Avancem cap a la Independència».

La finalitat de la jornada va ser exposar i socialitzar una proposta de transformació que vinculi el procés cap a la independència a la necessària construcció d’alternatives al capitalisme al que estem sotmesos. En aquest sentit, per la dinàmica mateixa de les institucions, entenem que calia dotar-nos d’un horitzó estratègic comú per als nostres projectes municipals de transformació independentista. Entenent que és clau que apostem per opcions d’intervenció social que no plantegin la gestió del que hi ha, sinó que esdevinguin punts de partida per a la transformació social.

Les ponents van platejar que existeixen tota una sèrie de Sobiranies (productiva, alimentària, energètica, residencial, cultural, etc.) que han de ser recuperades per la ciutadania, a partir de desenvolupar processos i projectes d’acord amb els valors presentats en la matriu i brúixola de transformació definida pel Seminari d’Economia Crítica Taifa:

– Avançar cap a formes de propietat no privada (comunal, cooperativa, municipal).

– Desenvolupar processos productius que no siguin explotadors (ni capitalisme, ni patriarcat, ni despossessió dels recursos naturals).

– Desenvolupar mecanismes de redistribució equitatius.

– Presa de decisions democràtica, ni jeràrquica ni despòtica.

– Processos que prioritzin la comunitat per sobre de l’individu.

Per exposar aquest plantejament teòric vam comptar amb la participació de Josep Manel Busqueta (exdiputat de la CUP-CC, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa i de la CUP de Bellpuig), Elena Idoate (membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa), Helena Ojeda (treballadora en cultura i projectes comunitaris), Clara Griera (membre del grup de pagesia de la CUP i de la CUP de Bellpuig), Oleguer Presas (membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa i de la Crida per Sabadell), Pau Llonch (activista de la PAH, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa i de la Crida per Sabadell), Guillem Fernández (membre de COOP57 i especialista en polítiques públiques d’habitatge) i Eudald Griera (membre de la Crida per Sabadell).

La Jornada, impulsada per l’àrea d’Acció Institucional de la CUP pretén ser l’inici de la posada en marxa de diferents proves pilot als municipis. Si no vau poder assistir-hi, trobareu adjunts els materials teòrics. Per rebre més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu a l’adreça lluitainstitucional@cup.cat.

Per últim, volem agrair la participació de totes les que hi vau assistir, més de 160 persones de més de 50 municipis que van ser-hi representats.

 

19 de gener de 2016