‘300 anys d’Ocupació 300 anys de Resistencia’ convoca una nova mobilització nacional.

El proper dissabte 24 de Gener la campanya "300 anys d'Ocupació 300 anys de Resistencia" ha convocat una nova mobilització nacional. En aquests propers mesos […]El proper dissabte 24 de Gener la campanya "300 anys d'Ocupació 300 anys de Resistencia" ha convocat una nova mobilització nacional. En aquests propers mesos -des de Gener a Març- s'acompleixen 70 anys de la culminació de l'ocupació dels Paisos Catalans per part de les tropes feixistes. En concret fou el 26 de Gener quan l'exercit de Franco i els seus aliats desfila pels carrers de Barcelona. No cal que us ressenyem la rellevancia historica que aquest fet -l'ocupació feixista- tingué als Paisos Catalans.

La memoria de l'opressió i la resistencia resulta imprescindible per tal de donar coherencia a les reivindicacions de l'Esquerra Independentista. Pero més enlla de la commemoració, des de la Campanya creiem que és força important eixir al carrer en aquesta convocatoria nacional per tal de denunciar que el projecte capitalista espanyol continua sent en essencia el mateix. Volem fer pales que la monarquia constitucional consagrada ara fa 30 anys no és sinó la reforma del Franquisme. Un procés doncs en el qual ni els responsables de la dictadura, ni els seus suports economics i polítics, ni els poders factics que la sostingueren; foren depurats. Una operació en el qual la connivencia de bona part de l'esquerra espanyola i botiflera ha sigut clau per garantir la desmemoria i la "reconciliació". Una reforma que no toca cap de les bases de poder de la classe dirigent i que permeté modernitzar sense grans amenaces l'estructura de l'Estat per tal d'adaptar-lo a les noves exigencies del capitalisme mundial.

És per aixo que des de la campanya "300 anys d'ocupació, 300 anys de resistencia" hem triat el lema "70 anys després de l'entrada dels feixistes a Barcelona… seguim lluitant contra els seus hereus i per la llibertat". Les classes populars dels Paisos Catalans han hagut d'afrontar al llarg d'aquests 350 anys d'ocupació dos conflictes constants: el nacional i el social. Des de la Campanya tractem de recuperar l'herencia combativa del nostre poble: dels i les Angelets de la Terra de 1666-1675, dels i les mauletes i miquelets de 1707-1715, dels i les ludistes de principis del XIX, dels i les cantonalistes de 1873, dels i les vaguistes de principis de segle, dels i les antifeixistes de 1936-1939, dels i les guerrilleres del maquis de 1936-1965, de les assemblees obreres del Franquisme, dels i les anticapitalistes i independentistes que prengueren les armes als anys 1980, dels i les desobedients dels anys 1990,…

Una tradició de lluita que sempre ha trobat al davant el mateix enemic. Considerem que cal honrar els i les lluitadores d'abans i després del 1978. Ens reafirmem en la necessitat de denunciar el taranna de classe del projecte nacional espanyol i en la necessitat de combatre'l. Des de la campanya "300 anys d'ocupació 300 anys de resistencia" us volem fer una crida a participar en la manifestació nacional del proper dissabte 24 de Gener als carrers de Barcelona. I us engresquem a que des de les vostres viles i ciutats organitzeu el desplaçament.

A continuació us informem del seguit d'actes que s'han programat per aquest event:

16 hores: Mostra de Cultura Popular.

17.30 hores: Homenatge als lluitadors antifeixistes.

18 hores: Manifestació Nacional.

20 hores: Acte Polític i després concert.

Al passeig del Born de Barcelona

23 de gener de 2009