Els actes de la Diada a Sabadell inclouran una marxa de torxes i un acte polític

La CUP i el Moviment Popular de Sabadell criden a fer front a les retallades i a continuar treballant per la independència La CUP i […]


La CUP i el Moviment Popular de Sabadell criden a fer front a les retallades i a continuar treballant per la independència

La CUP i l’MPS han fet públic avui els actes de la Diada d’enguany a Sabadell. Totes les activitats tindran lloc el dissabte dia 10 a partir de la tarda. Entre d’altres, els organitzadors tenen prevista una marxa de torxes i un acte polític. Recorden els efectes de la crisi sobre les classes populars i fan una crida a la mobilització.

En el manifest polític per aquesta Diada, CUP i MPS fan un repàs de la conjuntura política i econòmica de la ciutat i el país; ‘l’atur juvenil del 40%, la permissivitat a l’hora d’executar ERE’s a les empreses, les retallades en sanitat i educació -que son passos en ferm cap a la seva privatització-, l’execució dels desnonaments a favor de la banca i grans propietaris que empenyen centenars de famílies a l’exclusió social, les nul·les o etèries polítiques d’igualtat de gènere que perpetuen la societat patriarcal‘.

Per tots aquests motius, fan una crida a la mobilització, diuen, tal i com ‘vam fer contra la sentència del TS i el tancament d’emissions de mitjans de comunicació defensant la llengua i la territorialitat, com vam fer a les vagues contra la reforma laboral i en defensa de les pensions, com fem quan aturem desnonaments en defensa d’un dret bàsic com és el de l’habitatge, com fem amb les mobilitzacions en solidaritat amb persones nouvingudes discriminades’. En aquest mateix sentit, es comprometen a ‘continuar configurant aquest espai de ruptura que aglutini amplis sectors socials, la Unitat Popular. Un espai que sigui capaç d’articular alternatives a tots els nivells tenint per horitzó la independència i el socialisme als Països Catalans’.

A les 20:30 CUP i MPS han convocat la marxa de torxes davant de l’Ajuntament. Avançaran fins a la plaça del Pi Pi. A partir de les 22:00 tindrà lloc el sopar popular i l’acte polític amb parlaments dels col·lectius independentistes. Aquests darrers actes tindran lloc al costat del Casal Independentista (Cr. Comte Jofre, 30).

9 de setembre de 2011