L’Ajuntament de Celrà organitza un acte de suport als municipis lliures i sobirans

En resposta al recurs de l’Estat contra la declaració de municipi lliure, l’Ajuntament de Celrà, que ja ha aplegat més de 4.200 signatures de suport, […]


En resposta al recurs de l’Estat contra la declaració de municipi lliure, l’Ajuntament de Celrà, que ja ha aplegat més de 4.200 signatures de suport, reunirà a l’Ateneu diputats de la CUP, ERC i ICV-EUiA i representants de l’ANC, l’AMI, CxI i entitats del municipi.

El proper divendres 18 de gener, a les 7 del vespre, tindrà lloc a l’Ateneu de Celrà un acte de suport als municipis lliures i sobirans organitzat per l’Ajuntament de Celrà. El consistori, governat per iCelrà i la CUP, va rebre fa poques setmanes un recurs de la Delegació de l’Estat que impugna l’acord de ple pel qual es declarava el municipi territori lliure i sobirà. D’aleshores ençà els ajuntaments d’Espinelves i Arenys de Munt també han vist impugnats acords similars, i l’alcalde de Girona ha estat denunciat pel sindicat espanyolista Manos Limpias pel mateix motiu.

Davant el que es pot qualificar d’ofensiva judicial en tota regla, l’Ajuntament organitza aquest acte en suport dels gairebé 200 municipis del Principat que s’han declarat territori català lliure. Dels partits convidats a participar-hi (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP), fins al moment han confirmat la seva assistència Quim Arrufat (Candidatura d’Unitat Popular), Roger Torrent (Esquerra Republicana de Catalunya) i Marc Vidal (Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa).

També prendran part a l’acte Carles Castellanos, en representació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i membres de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Celrà per la Independència (nucli local de l’ANC, impulsora de la moció que va desembocar en l’acord de ple) i altres entitats locals com Arran Llera del Ter, a més de representants de l’Ajuntament. Durant l’acte s’estrenarà un vídeo del realitzador Quim Paredes.

Continua la recollida de suports

Mentrestant, la campanya de recollida de suports per adjuntar a les al·legacions contra el recurs ha assolit ja la xifra de 4.200 signatures.

La recollida continua fins al 20 de gener, el dia abans que expiri el termini que el Jutjat dóna a l’Ajuntament per presentar la documentació relativa a l’acord impugnat.

Enllaços relacionats:

15 de gener de 2013