L’Ajuntament de Figueres demanarà a l’Estat espanyol deixar de pagar els préstecs a Bankia

El ple de Figueres aprova per àmplia majoria una moció de la CUP en què es proposen diferents mesures per fer front a les conseqüències […]


El ple de Figueres aprova per àmplia majoria una moció de la CUP en què es proposen diferents mesures per fer front a les conseqüències que està comportant la mala gestió de Bankia.

En el text presentat pel regidor de la formació Joan Font es remarca que després del desconcertant ball de xifres del ministre Luis de Guindos sobre el cost del rescat de l’entitat financera, el mateix president de l’entitat ha reconegut que necessitaran 19.000 milions d’euros més dels ja 4.500 milions ingressats.

En aquest sentit, Font va subratllar que cada figuerenc haurà de pagar uns 500€ per rescatar Bankia, xifra que va assegurar que suposa el doble de les retallades aplicades per l’Estat espanyol en sanitat i educació.

Per la formació, el fet que l’Estat passi a ser el màxim accionista d’aquest banc l’obliga a protegir els interessos de la ciutadania, i amb més insistència els de les famílies més afectades per la crisi del sistema financer.

En aquest sentit, la CUP considera que l’Ajuntament ha de respondre als perjudicis que Bankia està causant a Figueres i als seus ciutadans.

En els punts acordats pel ple es demana a l’Estat espanyol que permeti a l’Ajuntament no realitzar cap més ingrés a l’entitat financera en concepte dels préstecs que hi té contrets, si queda provat que aquesta ha comès un delicte que perjudica els ciutadans. Igualment es demana que els seus responsables no puguin cobrar les indemnitzacions i jubilacions que tenen previstes, i que paguin amb el seu patrimoni el dany que han causat.

Així mateix, el consistori figuerenc demanarà a l’Estat espanyol que el 45% dels habitatges buits de Bankia siguin cedits als ajuntaments com a borsa de lloguer d’habitatge social i que el preu del lloguer no sigui mai superior al 30% dels ingressos familiars. Per últim, també es demana que el govern espanyol concedeixi la dació en pagament dels habitatges de Bankia que estiguin en tramitació de desnonament i dels que es produiran en els propers mesos i anys.

8 de juliol de 2012