L’Ajuntament de Girona insta el Parlament a convocar el referèndum d’independència

El ple de l’Ajuntament també aprova una moció contra l’eliminació de la paga de Nadal al persona municipal i a favor del català a l’escola […]


El ple de l’Ajuntament també aprova una moció contra l’eliminació de la paga de Nadal al persona municipal i a favor del català a l’escola

El ple de l’Ajuntment de Girona va aprovar declarar la ciutat ‘territori català lliure i sobirà’, i instar el Parlament de Catalunya a convocar un referèndum d’independència, tal i com demanava una moció defensada per la CUP, que també era signada pels grups de Rcat i Esquerra. En la sessió plenària corresponent al mes de desembre també es va aprovar una altra proposta de la CUP sobre la paga extraordinària de Nadal del personal municipal, que un decret espanyol pretén suprimir. A través del text aprovat el consistori fa públic el seu rebuig al decret i es compromet a buscar fórmules per compensar econòmicament el personal municipal a qui s’ha suprimit la paga.

D’altra banda, es va aprovar una moció en defensa de l’escola en català i contra els atacs a la llengua per part del ministre espanyol José Ignacio Wert. El text, promogut per la CUP amb el suport de tots els grups excepte el PP, va arribar després de la multitudinària concentració celebrada unes hores abans a la plaça del Vi, que va congregar més d’un miler de persones. Pel que fa a la participació de les entitats, la moció presentada per la Coordinadora d’ONGs en defensa d’una política municipal de cooperació va prosperar amb el suport, entre d’altres, de la CUP.

Finalment, en l’apartat de mocions es van aprovar dues propostes més, una a favor del registre municipal de parelles de fet i l’altra pel pla d’inclusió social i de lluita contra la pobresa, ambdues amb els vots a favor dels regidors de la CUP. Cal destacar, també, la petició que va sorgir durant la sessió per part de la CUP i altres grups, per tal que l’Ajuntament de Girona deixi de treballar amb entitats bancàries que realitzin desnonaments a la ciutat. En l’apartat de precs i preguntes, la CUP va fer peticions sobre l’estat del viaducte del tren, les condicions laborals a Girona+Neta, el cas Torrija, les obres del TAV, la poda i el manteniment de l’arbrat, la circulació a la plaça Assumpció, o la recuperació del patrimoni i la memòria de la Sèquia Monar.

11 de desembre de 2012