L’Ajuntament de Sant Cebria ja negocia amb els propietaris de Can Mates

L’Ajuntament ja està negociant amb els propietaris i promotors de Can Mates per construir el parc temàtic que aquests volen impulsar en una de les […]


L’Ajuntament ja està negociant amb els propietaris i promotors de Can Mates per construir el parc temàtic que aquests volen impulsar en una de les poques zones rurals i de gran valor ecològic i paisatgístic que queden al poble. Segons ha pogut saber la CUP de fonts properes al govern municipal, les converses s’han endegat aquest mes d’octubre després d’una primera reunió entre membres del govern i el propietari de la finca, on aquest darrer hauria demanat el suport del consistori. Les mateixes fonts asseguren que l’executiu local no pensa desestimar d’entrada el projecte sinó que l’avalarà i es limitarà a marcar-ne els límits refusant les propostes que no trobi acceptables.

La CUP reitera de nou que la posada en marxa del projecte depèn del consistori perquè el propietari de Can Mates necessita que es modifiqui el tipus de sòl, que ara mateix és de rústic no urbanitzable,  per poder dur a terme un projecte especulatiu que comportarà perdre definitivament un dels pocs entorns rurals verges de l’Alt Maresme, i que suposarà una transformació definitiva de la vall i, per extensió, de tot el poble. 

La CUP considera greu que l’equip de govern es mostri disposat a negociar i deixi la porta oberta a seguir treballant amb els propietaris, per fer assumible un projecte que ja ha provocat el rebuig de bona part de la població. La CUP també adverteix que no acceptarà que es vulgui presentar el projecte com un gran avenç per la població un cop minimitzi els danys que ocasionarà el parc temàtic.

En aquest sentit, la CUP recorda que fa un parell d’anys es va aprovar una moció al ple, secundada per CiU, PSC i ICV, on s’impedia modificar l’actual i el proper POUM per requalificar el sòl de Can Mates. Per aquest motiu, la CUP pensa demanar explicacions a l’ajuntament i especialment a aquells partits que havien participat activament en les mobilitzacions de la plataforma Salvem la Vall quan eren a l’oposició. Alhora la formació municipalista adverteix que plantarà cara a tots aquells que vulguin fer de la terra un negoci perquè només uns pocs, els de sempre, se’n beneficïin.

19 d'octubre de 2011