Un any després seguim prenent partit

Des d’avui i fins dilluns seran moltes les cites i mobilitzacions que ens portaran al carrer. Ara fa un any vam entendre que juntes i al carrer érem molt fortes. Tornem-hi!!! 


Des de la CUP-CC fem una crida a participar de les diverses crides a prendre els carrers de les nostres viles i ciutats per tombar el règim del 78, guanyar la república i per canviar-ho tot!!!

– 28S: Acampem a plaça Sant Jaume (BCN)
– 29S: Holi Festival Antifa 11:30 a plaça Sant Jaume (BCN)
– 1O: Vaga Estudiantil. Plataforma 1O convoca a les 18:30 a plaça Catalunya (BCN)
– 28-29-30-1: participem en les convocatòries i mobilitzacions arreu del territori
 
1. Sortim als carrers!

 • Treballem colze a colze amb les diferents organitzacions polítiques, socials, sindicals, veïnals i populars d’arreu del territori, en l’organització de tot tipus d’actes i mobilitzacions i a treballar perquè aquestes tinguin el més ampli seguiment. 
 • L’1 d’octubre no es commemora, es reivindica: cal anar més enllà de la commemoració de la victòria popular contra la repressió. Hem de reivindicar que, un any més tard, una majoria social continua estant disposada a superar qualsevol barrera per materialitzar l’autodeterminació, la ruptura amb el Regim del 78, i construir una república d’iguals amb drets per tothom.
 • Apostem per generar mobilitzacions i actuacions populars orientades tant a denunciar la negació de drets per part de l’estat espanyol, com a pressionar les forces governamentals catalanes en favor de l’exercici de la sobirania.

Per tant fem una crida a:

 • Promoure l’autoorganització i mobilització popular: participar, en tots els racons del territori, en aquells espais d’autoorganització popular que estiguin preparant mobilitzacions per al cap de setmana de l’1 d’octubre.
 • Promoure la coordinació entre els diferents espais en lluita: promoure la coordinació de les múltiples convocatòries que s’estan treballant arreu, per possibilitar que el màxim de sectors populars puguin sumar-se a les mobilitzacions i aquestes puguin ser el més nombroses i massives possibles.
 • Denunciar la repressió i la negació de drets polítics i civils per part de l’Estat espanyol.
 • Pressionar el govern català i dels grups parlamentaris que li donen suport, tot criticant la manca de resolució a l’hora de plantar cara a la negació de drets i la seva submissió de facto a les resolucions judicials, així com la seva passivitat i inacció davant els límits que l’estat imposa en matèria socioeconòmica i que comporten tancament de llits als hospitals públics catalans durant l’estiu, o obrir el curs a l’escola pública de nou amb barracons; hi ha qüestions que són culpa de l’Estat espanyol, però moltes altres són responsabilitat del govern català i les seves prioritats
 • Fer una crida a nous 1-O per exercir drets polítics i socials de tota mena, més enllà de la qüestió estricta del control del territori: calen 1-O que, sobra la base d’amplis acords polítics i socials de govern, parlament, partits polítics, sindicats, societat civil i poble autoorganitzat i mobilitzat, permetin disputar drets negats per l’estat espanyol i poders oligàrquics proposar i promoure una iniciativa popular per a fer un judici contra l’estat espanyol per la vulneració de drets polítics, civils i econòmics des del setembre passat.

2. 29S | Commemorar un acte de violència indiscriminada contra el poble és una provocació

Contra la violència feixista i policial, república de totes

Davant la convocatòria d’una manifestació per part de sindicats policials

 • Les manifestacions com les que els sindicats policials han convocat per aquest cap de setmana han acabat sovint amb múltiples agressions o, en el millor dels casos, amenaces, contra persones o fins i tot sovint contra periodistes; el poble té dret a protestar davant d’aquestes agressions continuades que es produeixen, i no és casualitat, abans, durant o al final d’aquestes manifestacions
 • Òbviament, som favorables al dret a la lliure manifestació, i al lliure exercici dels drets civils i polítics. En aquest sentit, cadascú és lliure de convocar manifestacions per aplaudir actuacions policials. Però el cert és que aplaudir una actuació policial com la que ara fa un any va protagonitzar la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil, amb un ús de la violència indiscriminada contra la població, i realitzar una convocatòria per homenatjar-la i commemorar-la és una autèntica provocació davant la qual no hi pot cabre cap mena de corporativisme policial, i que no pot contenir l’empara de cap poder públic
 • És per aquests motius que donem suport a les convocatòries populars que volen donar una resposta en clau de desobediència civil activa i no-violenta, fins i tot en clau festiva, convidem la gent a participar-hi en aquesta clau i anunciem que la nostra militància i els nostres càrrecs electes hi participaran com uns ciutadans més, i denunciem també la connivència de les institucions catalanes, avui més que mai autonòmiques, que no han dubtat a desallotjar una acampada totalment pacífica, per possibilitar una manifestació, la dels sindicats policials, que vol ser una apologia de la violència contra la població catalana, i que pot generar episodis de violència feixista contra la població.

Algunes reflexions més generals sobre el context d’aquestes convocatòries

Entenem que, com en altres moments històrics de canvi, el procés d’autodeterminació del Principat de Catalunya qüestiona d’arrel la legitimitat política de l’Estat, i que aquest utilitza tots els mecanismes que disposa per a frenar-lo. Així, l’extrema dreta s’insereix en la lògica d’imposició del poder de l’Estat i du a terme una guerra de baixa intensitat per mitjà d’agressions, amenaces i presència constant.A partir d’aquí els eixos discursius que plantegem són:

 • Cal aturar les agressions feixistes, cal aturar la violència feixista, que sistemàticament es produeix contra aquells que reivindiquen canvis en l’status quo, inclòs el moviment per independentista o altres moviments polítics i socials, o contra aquells col·lectius la mera existència dels quals posen en qüestió el sistema capitalista i patriarcal vigent, així com els estats que el reprodueixen: migrants, orientacions sexuals dissidents, sexualitats no normatives, etc.
 • Exigim que s’aturi la complicitat de determinats partits, institucions i cossos policials amb aquestes agressions i aquests atacs: cal assenyalar el paper dels aparells d’Estat per activar aquestes agressions feixistes, així com per facilitar-ne la seva impunitat.
 • No és una qüestió d’identitats nacionals, és una qüestió de democràcia i de respecte als drets civils i polítics fonamentals: cal que pugui parlar el poble, cal que pugui parlar la gent; no volem qüestionar aquella gent que se senti espanyola, el que denunciem són les agressions en sí mateixes, i la construcció d’un nacionalisme d’estat que aixopluga i justifica aquestes agressions.
 • Cal que partits i entitats que estan promovent mobilitzacions en les quals repetidament s’han produït agressions o amenaces, siguin molt clares denunciant aquestes agressions de caire feixista.
 • Cal una mobilització popular el més àmplia i massiva possible per fer front a aquestes agressions i per deixar clar que no són acceptables, ni aquí ni enlloc.
 • Cal fer fracassar de totes totes aquelles estratègies de divisió del nostre poble en funció de les seves identitats nacionals: volem una societat cohesionada a partir del respecte a drets fonamentals, siguin quines siguin les identitats que lliurement s’hi puguin desenvolupar i conviure.
 • El nostre projecte és inclusiu, no distingeix per motius d’origen, ni de llengua, ni d’on se sent cadascú, sinó que busca ampliar i consolidar drets polítics, socials i econòmics per tota la societat. Defensem una república amb drets per a tothom, inclusiva, en què tothom pugui viure en pau i amb respecte. Aquí no sobra ningú! Per això volem construir una república on totes hi tinguem cabuda, la volem construir entre totes, independentment de l’origen. No volem catalans de primera i de segona. Aquí no sobra ningú!! Només sobra el feixisme!!
 • La divisió i la violència són provocades pel feixisme. La divisió i la violència que estan provocant grups feixistes i d’extrema dreta busquen dividir i generar por. La connivència de totes les forces policials i els cossos de seguretat s’ha d’acabar. Exigim a tots els partits que es posicionin contra la violència feixista i les agressions que l’extrema dreta està exercint.
 • La violència de les forces policials contra la població civil no es pot celebrar, no es commemoren l’odi i la violència.
 • Davant l’auge de l’extrema dreta i del feixisme a tota Europa, una República inclusiva que defensi drets civils, polítics i socials per a totes les persones és el millor antídot! 

La llibertat d’expressió no pot emparar la celebració de la violència, ni donar cobertura a l’extrema dreta i al feixisme. En aquest sentit, aquesta manifestació busca legitimar l’ús de la violència per part de la policia contra la població civil. Lluny de defensar la protecció de drets, busca exaltar l’odi i dividir a la societat catalana. Aquesta estratègia deliberada de defensa de la violència té per objectiu generar un clima de tensió i crispació que polaritzi a la societat.   

28 de setembre de 2018