L’Assemblea Nacional de la CUP defineix el full de ruta de l’any vinent

L’Assemblea Nacional de la CUP, celebrada el passat diumenge a Reus, va aprovar una ponència que defineix el full de ruta de l’any vinent. Les […]


L’Assemblea Nacional de la CUP, celebrada el passat diumenge a Reus, va aprovar una ponència que defineix el full de ruta de l’any vinent. Les i els militants de l’organització van debatre i aprovar mig centenar d’esmenes en una jornada maratoniana que es va allargar set hores i que va servir per enriquir i millorar la ponència titulada ‘Un pas endavant’.

Un dels objectius d’aquesta Assemblea Nacional era adaptar l’organització al creixement experimentat el darrer any tant en el nombre d’assemblees com  en el de càrrecs electes. Aquestes canvis passen per reforçar el paper de l’estructura territorial per tal de garantir que la presa de decisions segueixi fluint, com fins ara, de baix cap a dalt. La ponència aprovada ha servit per potenciar i reforçar diverses estructures organitzatives de la CUP com el Secretariat Nacional, el Consell Polític i també les Assemblees Territorials, que agafaran un paper central en l’organització i que han estat redefinides i dotades de finançament.

La militància també va decidir d’ampliar, en la propera Assemblea Nacional, els membres del Secretariat Nacional fins a tretze persones i ampliar algunes de les tasques que haurà de fer aquest òrgan tècnic de la CUP. L’assemblea també escollir nous membres del secretariat per cobrir dues vacants. Així, Artur Rubinat i Laia Altarriba passaran a formar part d’aquest òrgan de la CUP.

D’una altra banda, l’assemblea ha decidit definir a través d’una Comissió de Treball sectorial el paper de la CUP en els moviments populars per l’autodeterminació (Assemblea Nacional Catalana, Associació de Municipis per la Independència, etc…) i definir un projecte d’Assemblea de Regidors dels Països Catalans que pugui esdevenir ‘una eina útil per a la construcció nacional i sigui un embrió institucional dels Països Catalans’. 

Finalment, l’Assemblea Nacional de la CUP va decidir d’encarar el debat sobre el paper de l’organització en les eleccions europees i autonòmiques. La CUP ‘iniciarà el treball per a crear les condicions òptimes perquè en un futur més pròxim que llunyà, puguem presentar una alternativa als partits que actualment tenen representació en les diferents institucions supramunicipals que depenen de l’administració espanyola i francesa’. En aquest sentit, la CUP es posarà a treballar els proper mesos per crear aquestes condicions, que haurien de passar per desenvolupar un discurs i una estratègia d’abast nacional, consolidar una estructura organitzativa forta, fixar una estratègia especifica per a la presencia de la CUP en institucions supramunicipals i socialitzar el debat en el conjunt de l’esquerra independentista i els moviments socials del país. La decisió sobre el nou cicle político-electoral es prendrà en una Assemblea Nacional que se celebrarà durant el primer trimestre de 2013.

12 de març de 2012
Candidatura d’Unitat Popular
Països Catalans

14 de març de 2012