L’auditoria avala les denúncies de la CUP sobre INNOVA a Reus

Avui al matí, l’alcalde de Reus ha presentat l’esperada auditoria d’INNOVA, que havia de posar sobre la taula la gestió realitzada a les empreses públiques […]


Avui al matí, l’alcalde de Reus ha presentat l’esperada auditoria d’INNOVA, que havia de posar sobre la taula la gestió realitzada a les empreses públiques en els darrers anys. Tot i l’expectativa generada, la CUP de Reus ha sortit decebuda de la reunió, en considerar que “aquesta auditoria és superficial i evita d’analitzar aquells punts calents que tothom sap que existeixen”. Per aquest motiu, “emplacem a Pellicer a ser valent i anar més enllà del que planteja l’auditora”.

L’informe de l’empresa auditora Faura Casas i de l’interventor municipal, ha generat un gust agredolç a la CUP. Per una banda, s’ha posat en evidència el que la candidatura porta denunciant des de la seva entrada al Consistori. Però, per altra banda, considera que “l’auditoria es queda curta en el seu anàlisi”.

Una de les qüestions que ha denunciat David Vidal sobre el contingut de l’auditoria, és que “atorga la mateixa importància al grup salut que a la resta d’empreses, quan el volum de facturació del primer és molt major que el de la resta i tothom sap que en aquest grup es on es concentren les principals sospites de mala gestió”.

A més, critica que no s’entri en profunditat amb algunes de les informacions que ja s’han fet públiques en els darrers mesos, sinó que ans al contrari, “s’evita estirar el fil que pugui destapar més escàndols com el del senyor Nualard”.

Vidal ha sentenciat que “l’auditoria de Faura Casas ha verificat tot el que portem denunciant des de la nostra entrada a l’Ajuntament”. I, ha afegit que “aquest fet implica que el procés iniciat per la fiscalia vagi prenen cada cop més força”.En concret, l’auditoria reconeix les denúncies de la CUP, pel que fa a al no-justificació d’ingressos per part de les empreses dels diferents grups i les transferències que aquestes feien entre elles; el trossejament dels encàrrecs a empreses externes per evitar els concursos públics; la inexistència de mecanismes interns de control en al contractació d’obres i serveis i en el seguiment d’aquests; la utilització d’empreses municipals per aconseguir crèdit per a operacions que no tenen res a veure amb la finalitat d’aquestes; la contractació de personal sense concurs públic; i un llarg etcètera d’irregularitats que, segons Vidal, “posen el descobert del model INNOVA que va engendrar el tripartit i que portem anys i panys denunciant”.

Davant d’aquesta realitat, Vidal ha denunciat que “mentre que la CUP portem denunciant aquest fet des del primer dia, la resta de grups municipals ens deslegitimaven i criticaven”, però en canvi ara “hi ha consens en considerar que la gestió d’INNOVA no ha estat, almenys, correcte”.

Per aquest motiu, la CUP ha votat a favor que l’Ajuntament porti al Tribunal de Cuentas i a la fiscalia aquest document -com ja ha fet la pròpia CUP-. Però, per altra banda, “emplacem a l’alcalde a ser valent i a fer el que ja portem més d’un any reclamant-li: portar fins a les últimes conseqüències la denúncia d’irregularitats en el sí d’INNOVA i dels seus responsables”. Aquest posicionament, serà el que defensarà Vidal en el Ple de dijous.

31 de juliol de 2012