Badalona: Sobre l’agressió del regidor del PP de Badalona, Xavier García Albiol, a Martorell

Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Badalona volem denunciar l’actuació del president i candidat del Partit Popular a Badalona i secretari d’organització del Partit […]


Des de la Candidatura d’Unitat Popular de Badalona volem denunciar l’actuació del president i candidat del Partit Popular a Badalona i secretari d’organització del Partit Popular de Catalunya, Xavier Garcia Albiol durant l’acte celebrat a Martorell pel seu partit. Davant d’una concentració per la presència del Partit Popular de Catalunya i d’Ángel Acebes en la ciutat, el líder popular va agredir a un manifestant que participava en aquesta protesta, demostrant així la seva total manca de respecte democràtic en saltar-se a la valenta el dret de llibertat d’expressió.Aquest comportament feixista no és un fet aïllat, sinó que aquest se li sumen nombroses denúncies per amenaces, l’última de les quals presentada per l’Assemblea de Joves de Badalona per unes amenaces que el regidor popular realitzà contra membres d’aquesta en una concentració per protestar per la recollida de firmes que el Partit Popular realitzà contra l’Estatut i del que va ser absolt per una suposada contradicció en els testimonis. Aquests fets ens presenten un candidat amb una total manca de comportament democràtic i d’autocontrol. El Partit Popular  ja ha manifestat que no destituirà a Xavier Garcia Albiol del seu càrrec així com tampoc ell el deixarà.

Així mateix, volem destacar també l’actitud del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE), en expulsar el primer secretari de les Joventuts Socialistes de Catalunya de Martorell, Jordi López. La seva justificació ha estat la defensa que tots els partits puguin dur a terme les seves activitats lliurement. Sembla ser que els socialistes obliden també el dret dels ciutadans a mostrar la seva opinió amb llibertat, tot anteposant un partit a un ciutadà i seguint així amb la seva línia d’allunyar a la ciutadania de la política i que aquesta sigui exclusiva de dels partits i dels polítics.

Alguns partits, així com el President de la Generalitat, Pasqual Maragall, han titllat la protesta de feixista, en canvi, no s’han posicionat pel que fa pel que fa a l’agressió del regidor popular.

És per aquests fets que demanem la dimissió de les seves responsabilitats al regidor de l’Ajuntament de Badalona i fem una crida a les diferents formacions d’esquerres a fer pressió a favor d’aquesta, i exigim al Ple de l’Ajuntament de Badalona la condemna d’aquests fets.

De la mateixa manera, creiem que la ciutadania no pot romandre impassible a aquesta agressió a una de les poques llibertats que ens entrega la seva Constitució i la manca de reacció dels partits polítics. És ara quan s’ha de sentir el clamor ciutadà contra aquests tipus d’actuacions que mostren l’allunyament de la ciutadania que els partits polítics estan potenciant. El poble té el poder i no els polítics, i és hora que tots i totes fem valer aquest poder i ens fem sentir.

29 d'abril de 2015