Badalona: La CUP pregunta sobre el pla d’assetjament immobiliari

 La CUP pregunta al Ple per què Badalona no s'ha afegit al Pla pilot contra l'assetjament immobiliari. El passat dimarts 26 de febrer de 2008, un […] La CUP pregunta al Ple per què Badalona no s'ha afegit al Pla pilot contra l'assetjament immobiliari. El passat dimarts 26 de febrer de 2008, un membre de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) en el torn de preguntes del públic va dedicar “una salutació especial als 7 professors i la professora de l'EMB que es van tancar dignament per reclamar els seus drets” i, seguidament, va demanar “per què Badalona no s'ha adherit encara al Pla Pilot contra l'assetjament o mobbing immobiliari” en què s'han adherit diverses ciutats del nostre país com Dénia, Elx i recentment l'Hospitalet de Llobregat, segons informava el Punt el dia 16 de febrer de 2008.


 


El membre de la CUP de Badalona ha recordat que “són coneguts per tothom casos de pressions per part d'immobiliàries i d'altres negocis privats” que volen ampliar-se i que pressionen perquè la gent marxi per vendre uns terrenys a una constructora que farà pisos molts més cars, o bé puguin pujar uns lloguers barats, etc.

Ha insistit que “tot procés urbanístic comporta aquestes situacions i sobretot en grans ciutats com la nostra”. En aquests casos, els sectors més afectats acostumen a ser gent gran i amb pocs recursos. I situacions d'aquesta mena s'estan vivint en diversos barris de Badalona com poden ser el Centre, Casagemes, el Progrés, Artigues, etc. El membre de la CUP ha recordat que el mateix 16 de febrer a través d'un article publicat a El Punt “vam saber d'un cas greu que es va viure al barri del Progrés on una veïna de Roger de Flor es queixava de pressions per part de la immobiliària. Sabem que no és l'unic cas.” En l'article es deia que aquestes pressions no han estat denunciades perquè les persones afectades se senten indefenses davant l'agressivitat de l'actuació d'aquestes immobiliàries.

Per aquesta raó, el membre de la CUP va insistir que, segons la CUP, “entenem, doncs, que un govern de progrés hauria d'oferir les garanties i oferir els suports legals i de tota mena que les víctimes de l'assetjament immobiliari necessiten” i va afegir que Badalona com ha ciutat en constant renovació urbanística, és obvi que n'està patint, d'assetjament immobiliari.La CUP va sol·licitar que es tingués en compte aquesta paraula i es fessin les gestions oportunes perquè Badalona sigui una ciutat en què l'assetjament  immobiliari estigui controlat i les víctimes se sentin segures i recolzades davant “d'aquests monstres privats”.El regidor d'Urbanisme, Jordi Serra, va afirmar que Badalona no s'ha afegit aquest Pla pilot contra l'Assetjament immobiliaria perquè l'Ajuntament “ja ofereix aquests serveis com ho ha fet en el cas de la Illa Fradera i altres”. A més, va insistir que  “no sols aquests monstres de les immobiliàries assetgen els llogaters”.  El membre de la CUP va arrencar el compromís que tindrien en compte aquesta paraula al Ple i n'informarien als veïns i veïnes de Badalona que existeixen aquests serveis.Badalona, 26 de febrer de 2008


Candidatura d'Unitat Popular

27 de febrer de 2008