Badalona: La CUP es presentarà a les eleccions municipals del 2007

[ VilaWeb Badalona] > La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es presentarà a les eleccions municipals de Badalona que se celebraran d’aquí un any, al mes […]


[ VilaWeb Badalona] > La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) es presentarà a les eleccions municipals de Badalona que se celebraran d’aquí un any, al mes de juny de 2007, segons han informat fonts del partit a Vilaweb Badalona. Després d’un intens debat intern, l’assemblea oberta de la formació va decidir a principis del mes de maig presentar candidatura a Badalona amb la voluntat d’ocupar l’espai d’"oposició d’esquerres real" a la ciutat, tal i com expliquen des del propi partit. La voluntat de la formació independentista és frenar les "polítiques de dretes i depredadores del medi" que imperen a Badalona.
La idea de presentar-se a les eleccions no neix del no-res. Des del partit recorden que abans de decidir concórrer a les municipals, la CUP va elaborar un document-marc de treball en què s’analitzava la situació de Badalona en diversos àmbits i que no només es va debatre internament sinó que també es va donar a conèixer a diverses entitats representatives del teixit associatiu de Badalona. A més, i tot i que la decisió de presentar-se als pròxims comicis locals ja està presa, des de la CUP s’insisteix en assenyalar que la reflexió continua i que ara mateix s’estan buscant fórmules per presentar-se a les eleccions.

Malgrat que és la primera vegada que la Candidatura d’Unitat Popular concorrerà a unes eleccions municipals a Badalona, el cert és que la formació és ben present des de fa temps en el debat ciutadà. Així, no només ha dut a terme diversos actes i activitats, sinó que fins i tot a les darreres eleccions europees el nucli de Badalona ja va fer campanya per les llistes que la formació va presentar a escala nacional i també va participar activament en la campanya pel no a la Constitució Europea en el referèndum celebrat al febrer de 2005.

Tal i com indica el web de la formació, les CUP "són candidatures independentistes i d’esquerres del Països Catalans que, des de l’àmbit local, treballem per bastir un país més lliure i més just". És per això que moltes localitats d’arreu del país compten amb un nucli de la formació independentista i en diverses poblacions la CUP té, des de fa anys, representants municipals als ajuntaments.

Notícia publicada aquí per VilaWeb Badalona.

29 d'abril de 2015