La bandera espanyola onejant a Sitges, qui porta el timó del Govern?

Després de molts anys un govern de Sitges ha tornat a hissar la bandera espanyola a l’Ajuntament. Ha estat el govern quatripartit encapçalat per CiU […]


Després de molts anys un govern de Sitges ha tornat a hissar la bandera espanyola a l’Ajuntament. Ha estat el govern quatripartit encapçalat per CiU i el PP.

El dimecres 12 d’octubre l’Espanya més retrògrada va celebrar un any més el seu dia de la Hispanidad, una efemèride que va fortament lligada amb la dominació sagnant de l’Imperi espanyol sobre els pobles indígenes americans, a la Fiesta de la Raza franquista i a les demostracions militars actuals.

 Mentre a Madrid es realitzava la desfiada militar a Sitges onejava de nou, després de molts anys, la  bandera espanyola.

Al mateix temps una concentració organitzada per la CUP-Sitges aplegava una trentena de persones per a denunciar tal situació i també la commemoració de l’inici d’un dels més grans genocidis de la història.

Les festes nacionals diuen molt del caràcter d’un poble, nosaltres amb l’11 de setembre celebrem una batalla perduda defensant la llibertat i ells amb el 12 d’octubre commemoren un genocidi. Com també diu molt de CiU haver permès que s’hissés aquesta bandera en tal dia.

L’alcalde Miquel Forns, així com diversos dels seus regidors s’han declarat sempre com a grans catalanistes però a l’hora dels fets veiem com han format govern amb un partit espanyolista contrari al model d’escola catalana, que no dóna suport a la celebració d’actes de promoció de la cultura com el Correllengua o força la hissada de la bandera espanyola en el dia de l’Hispanidad..

El PP en pocs mesos no només ha aconseguit penjar la seva bandera a l’Ajuntament sinó també marcar una línia espanyolista dins del govern i dur les rendes del mateix. En el passat mes de maig ja vam denunciar el que podia suposar donar regidories de tanta importància a un partit espanyolista i de dretes com el PP. El dia a dia de l’acció de govern ens està demostrant com el pes d’aquesta recau en ells, i això amb tant sols 3 regidors i un 13% dels vots.

13 d'octubre de 2011