Barcelona: La CUP demana la dimissió d’Assumpta Escarp pels alderulls de la celebració de «la roja»

Davant dels aldarulls provocats per la celebració de la victòria espanyola al Mundial, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona vol posar sobre la taula […]


Davant dels aldarulls provocats per la celebració de la victòria espanyola al Mundial, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona vol posar sobre la taula les següents consideracions: (Veure fotografies de Jordi Borràs):

 

1.- L'ajuntament de Barcelona ha organitzat una gran concentració d’aficionats de la selecció espanyola a l’Avinguda de Maria Cristina amb l'excusa de delimitar la celebració en cas que guanyés el Mundial. I ho ha fet cedint a les pressions del PP i dels sectors més espanyolistes.
2.- Després dels aldarulls de l'Eurocopa (fa dos ays) ha estat una irresponsabilitat organitzar aquesta concentració, com ho demostra el fet que el consistori ha estat incapaç de controlar-la. El resultat: els arbres de l’avinguda incendiats -arribant a posar en perill el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)-, contenidors cremats, mobiliari urbà destrossat i una provocació dels sectors més ultradretans sense precedents amb banderes franquistes, crema de senyeres i crits i salutacions feixistes.

3.- El fet de concentrar l’afició de la selecció espanyola a Montjuïc no ha evitat que els aldarulls i destrosses es repetissin a les 4 de la matinada a les Rambles.

En aquest sentit, la CUP considera que ha quedat clar que l'ajuntament ha cedit a les pressions de l'espanyolisme més reaccionari en un context com el de la manifestació de dissabte passat. Això, mentre no destina ni un cèntim i nega la cessió d’espais municipals a l’organització de les consultes sobre la independència, un moviment popular que dista força de les intencions i manera d’actuar dels ultres espanyols.

Per tot plegat , demanem la dimissió de la regidora de Seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, qui una vegada més demostra la doble manera de mesurar les coses quan reprimeix els moviments socials i les iniciatives populars i, en canvi, ajuda a organitzar esdeveniments ultradretans que acaben amb aldarulls i atacs a qui no pensa com ells.

12 de juliol de 2010