Barcelona: La CUP denuncia la criminalització i persecució dels moviments socials

Webs i portals com els que l’ajuntament pretén tancar tenen el suport de la CUP de Barcelona perquè funcionen amb llibertat, sense control institucional, i […]


Webs i portals com els que l’ajuntament pretén tancar tenen el suport de la CUP de Barcelona perquè funcionen amb llibertat, sense control institucional, i discrepen del model actual. Tres motius que semblen suficients per fer-los callar.

 
Ja fa temps que l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport de bona part dels mitjans de comunicació, criminalitza i persegueix qualsevol idea oposada a la seva manera de pensar i d’actuar, i que qüestioni i proposi alternatives al sistema actual. La gota que ha fet vessar el got és l’escrit que la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, ha enviat a la fiscalia on es demana d’obrir diligències contra diverses pàgines webs dedicades a difondre les activitats dels moviments socials de la ciutat. Una petició feta a instància de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.
Davant de fets com aquest, la CUP de Barcelona denuncia la persecució sistemàtica moviments socials de la ciutat, una excusa perfecte per a desviar l’atenció de les prioritats reals del veïnat. A més, en el cas que ens ocupa, la criminalització d’aquestes persones i col·lectius, va servir per silenciar els motius reals de la vaga general del 29 de setembre, el seguiment i les repercussions d’una reforma laboral que milers de persones van rebutjar pels carrers de la ciutat. Mentre es mentia i magnificaven les protestes o l’acció de piquets, s’oblidaven les coaccions i amenaces d’algunes empreses a qualsevol que es volgués sumar a l’aturada. Només es va parlar de “violència antisistema” i s’amagava la violència institucional.
 
Fets com els protagonitzats per Escarp i Hereu, i el seguiment interessat de molts mitjans, fan que la simple convocatòria d’una manifestació, sigui titllada com una crida a “provocar aldarulls”. Alhora, els cossos policials s’encarreguen de bloquejar els carrers de la ciutat per impedir un dret fonamental que tenim tots els veïns i veïnes, el de manifestar-nos.
 
Webs i portals com els que l’ajuntament pretén tancar tenen el suport de la CUP de Barcelona perquè funcionen amb llibertat, sense control institucional, i discrepen del model actual. Tres motius que semblen suficients per fer-los callar.
7 d'octubre de 2010