Berga: Els dos regidors de la CUP sortegen els seus salts de plens de Patum

Els dos regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Berga, Natxo Romero i Anna Maria Guijarro, han decidit sortejar entre els berguedans […]


Els dos regidors de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a l'Ajuntament de Berga, Natxo Romero i Anna Maria Guijarro, han decidit sortejar entre els berguedans els salts de plens de Patum que els corresponen com a càrrecs electes de l'Ajuntament.

Els regidors asseguren que ho han decidit amb la voluntat de 'ser fidels als processos participatius i oberts' que defensen.
 
Aquesta serà la tercera vegada que els regidors del consistori berguedà cedeixen per sorteig aquest dret que tenen tots els membres de l'Ajuntament. Segons ha explicat Guijarro, aquesta decisió s'ha pres amb la voluntat de 'ser fidels als processos participatius'.
 
Els plens de Patum representen diables plens de foc que salten a l'entorn de la plaça de Sant Pere. Els salts de plens són l'apoteosi de la festa. Són moltes les persones que cada any demanen poder protagonitzar un dels salts de Patum com a ple.
 
En total hi ha 400 places i d'aquestes, una part estan reservades als regidors de l'Ajuntament. Segons Guijarro, cada regidor pot decidir què en fa d'aquest dret i des de la CUP s'ha optat per sortejar-los públicament.
 
La CUP ha establert tot un seguit de requisits per a optar al sorteig. Així, totes les persones que hi vulguin participar han de viure a Berga, tenir més de 18 anys, que l'acompanyant també sigui major d'edat i tingui experiència en salts i que garanteixin que poden fer un salt en condicions.
 
Les inscripcions per participar-hi es podran fer aquest dissabte 29 de maig entre les cinc i les vuit del vespre. A les vuit està previst fer el sorteig entre tots els inscrits.
 
Font: llibertat.cat
 
27 de maig de 2010