Botran: ‘Hem demostrat que podem articular políticament l’independentisme emergent’

Albert Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP, ha afirmat que la formació ha sabut articular políticament l’independentisme emergent. En unes declaracions que ha […]


Albert Botran, membre del Secretariat Nacional de la CUP, ha afirmat que la formació ha sabut articular políticament l’independentisme emergent. En unes declaracions que ha fet a Rac1 aquest dilluns per valorar el creixement espectacular de la CUP, que ha multiplicat per cinc el nombre de regidors, Botran ha admès que ‘s’han superat les previsions més optimistes’.

El portaveu creu que la CUP ha sabut ‘canalitzar una part de l’independentisme emergent, que veu que li podem donar resposta, que podem articular-lo políticament’.

Així mateix, considera que també ‘hem captat gent interessada en les noves formes de fer política, menys dependents de les cúpules dels partits, més obertes, més participatives, menys professionalitzades i també hem canalitzat cert malestar social no només provocat per la crisi’.

Malgrat tot, Botran no creu que es pugui relacionar l’augment de la CUP amb el descens d’ERC: ‘No crec que siguin processos relacionats, són processos paral•lels amb certs punts d’intersecció’. En aquest sentit, ha assegurat que ‘si tots dos ho fem bé tots dos podem eixamplar l’independentisme’. Segons Botran, ‘l’independentisme és un moviment emergent encara que s’ha fet molt més transversal’ i ha afegit que com tot moviment emergent ‘malda per trobar una estratègia encertada.’

‘ERC, en un moment, va ser l’opció hegemònica’, ha dit, i ha remarcat que ‘va optar per entrar en el govern tripartit perquè creia que era el que li feia falta i s’ha vist que alguna part del seu electorat no ho acaba de compartir’. Ara bé, ‘nosaltres no vivim del càstig a ERC’, ha conclòs.

Botran ha parlat de la unitat de l’independentisme, que ha definit com ‘un moviment emergent es vagi configurant amb diferents opcions’. ‘És un creixement de l’independentisme que les consultes sobre la independència ja van demostrar que és una facció social a tenir molt en compte’, ha assenyalat.

Font: Llibertat.cat

24 de maig de 2011