Brasil: al costat dels moviments d’esquerres que han treballat intensament per fer una campanya d’oposició i denúncia i per recuperar la dignitat

Arran dels resultats finals de les eleccions presidencials al Brasil el passat diumenge 28 d’octubre, des de la CUP volem donar suport públicament les iniciatives i […]


Arran dels resultats finals de les eleccions presidencials al Brasil el passat diumenge 28 d’octubre, des de la CUP volem donar suport públicament les iniciatives i moviments d’esquerres que han treballat intensament per fer una campanya d’oposició, una campanya de denúncia i una campanya per recuperar la dignitat. Estem al costat de les 47.040.906 persones que s’han mantingut en el bloc democràtic, el bloc de la defensa dels drets humans, drets civils i econòmics, el bloc favorable a la millora de les condicions de vida les classes populars. El bloc que ha donat suport al candidat del PT Haddad. 

Lamentablement, Haddat, l’únic candidat que representava la immensa dignitat del poble brasiler, no ha estat escollit President. Lamentablement, Brasil, el gegant d’Amèrica Llatina, s’ha vist dividit entre donar suport a la tornada de la dictadura militar feixista o la continuïtat de la democràcia. La democràcia al Brasil, des del passat diumenge, es troba en perill.  

Condemnarem i denunciarem sempre el futur president de la República de Brasil Jair Bolsonaro per homòfob, misògin, racista, classista, defensor d’un programa feixista d’extrema dreta, que reafirma a través de declaracions públiques, la seva postura obertament favorable a la tortura i l’aniquilació de totes les persones i col·lectius que li facin oposició.

El candidat de l’IBEX 35 ha vençut les eleccions al Brasil. El candidat d’extrema dreta celebra la seva conquesta amb les mans brutes de’na campanya política plena de violència, odi i recolzament econòmic del capital salvatge.

Des de la CUP ens posicionem al costat de totes les persones que segueixen i seguiran lluitant malgrat els resultats electorals. Estem al costat de les brasileres i brasilers defensores de l’aprofundiment democràtic, dels drets polítics i socials. Sabem que al llarg dels dies més persones s’aniran sumant a les que el dia 28 van votar per la democracia, persones que es donaran compte que el vot de l’odi té un preu. La vida i la dignitat de tot un país, però també el futur d’un continent. A luta continua!

31 d'octubre de 2018