Celrà: L’Ajuntament de Celrà, sancionat per l’aparcament irregular del carrer de les Parets

Fa pocs dies vam poder veure com es clausurava el pàrquing del carrer de les Parets, a tocar de la via del tren. Els cartells […]


Fa pocs dies vam poder veure com es clausurava el pàrquing del carrer de les Parets, a tocar de la via del tren. Els cartells que hi ha col·locat l’Ajuntament anuncien que l’aparcament s’ha tancat «per execució de sentència judicial» però no expliquen a la ciutadania el que ha passat realment.

Un cop revisat l’expedient corresponent hem pogut constatar que el jutjat ha ordenat textualment el «cessament de l’activitat d’aparcament que es porta a terme a l’est del carrer Parets, entre la C-255 i la via del ferrocarril, per ser contrària al planejament del municipi». En efecte, tot i que aquesta parcel·la està qualificada com a zona verda, en el seu moment l’equip de govern va decidir llogar-la al propietari i convertir-la en un aparcament públic.

Tot i que entenem la necessitat de dotar aquesta zona de places de pàrquing, per facilitar l’accés a les botigues de l’àrea pròxima i ajudar a revitalitzar el teixit comercial, no podem estar d’acord amb una actuació que ha acabat comportant no només el tancament definitiu del pàrquing, sinó també un cost de 1.650 euros per a les arques locals, ja que l’Ajuntament ha estat condemnat a pagar les costes processals del veí del municipi que va denunciar aquesta irregularitat, més l’import de la defensa.

Una vegada més hem de denunciar la pràctica d’actuacions irregulars per part de l’equip de govern que acaben perjudicant el municipi. Alhora, des de la CUP continuem apostant per transformar la carretera de Palamós, lluitant per municipalitzar-la, esponjant-la amb zones verdes i creant-hi espais –legals– d’aparcament.

23 de juliol de 2010