CiU, PP i PSC eviten que l’Ajuntament es posicioni com a acusació als jutjats

Fa una setmana que la CUP va instar als grups municipals a realitzar un Ple per instar que l’Ajuntament de Reus es posicionés com a […]


Fa una setmana que la CUP va instar als grups municipals a realitzar un Ple per instar que l’Ajuntament de Reus es posicionés com a acusació particular, en els processos judicials que es puguin iniciar en relació a les presumptes irregularitats comeses a INNOVA. En la Junta de Portaveus d’avui, només ARA Reus ha donat suport a la CUP, i per tant, el Ple no es podrà realitzar, en no disposar del suport necessari per impulsar-lo.


 

El regidor de la CUP David Vidal ha emplaçat avui en Junta de Portaveus, davant del silenci mostrat pels grups municipals que conformen el govern (CiU i PP), a que l’alcalde convoqués un Ple extraordinari per tal d’afrontar els processos judicials que s’han iniciat sobre les irregularitats a INNOVA. L’alcalde Carles Pellicer, i la seva sòcia de govern Alicia Alegret, s’han negat a convocar aquest Ple. I, per altra banda, el PSC també ha mostrat la seva oposició a la realització d’aquest, motiu pel qual la proposta de la CUP no pot prosperar per manca de suport.

Segons el portaveu de la CUP, David Vidal, “el govern municipal continua amagant el cap sota l’ala i fent veure que tot el que està succeint aquest dies no va amb ells”. Una acusació, que també ha llançat al PSC, principal partit al govern conjuntament amb ERC i ICV en les anteriors legislatures. L’actitud del PSC “és la de continuar amagant la mala gestió realitzada per aquells partits, que dient-se d’esquerres han permès la construcció d’un Ajuntament en paral·lel gestionat de forma privada”.

Davant la negativa del govern actual i del principal partit de l’oposició, de convocar aquest Ple i permetre que els processos judicials iniciats continuïn instruint-se, sense que la principal part afectada (INNOVA i l’Ajuntament) participin activament en aquests, des de la CUP “assumirem el compromís de treballar amb els nostres advocats, i conjuntament amb la fiscalia, per tal que s’aclareixin els fets denunciats i les persones que hagin pogut causar un dany econòmic a la ciutadania, hagin d’assumir les seves responsabilitats”.

Vidal considera que l’actitud d’aquets tres partits “és del tot irresponsable i els hi hauria de caure la cara de vergonya, tenint en compte que el deute actual de l’Ajuntament supera els 400 milions d’euros, els quals haurem de pagar cadascun dels reusencs i reusenques”.

La CUP estudiarà la possibilitat de presentar en el proper Ple ordinari (8 de març) una moció emplaçant a l’Ajuntament a posicionar-se com a acusació particular en els processos judicials engegats. Amb l’objectiu, que públicament la ciutadania conegui els arguments dels grups municipals que conformen el Consistori, i el motiu pel qual s’oposen a que l’Ajuntament –com a principal part afectada en aquests processos- actuï com a acusació particular.

1 de març de 2013