COMUNICAT DE SUPORT A LA VAGA DE TREBALLADORES DE L’EMPRESA SKIPALLARS

Sort, 16 de desembre de 2014 Des de l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular dels dos Pallars volem manifestar públicament el nostre suport a les […]


Sort, 16 de desembre de 2014


Des de l’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular dels dos Pallars volem manifestar públicament el nostre suport a les treballadores i treballadors d’Skipallars. El comitè d’empresa, que agrupa les estacions d’Espot Esquí i Port-Ainé (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), ha convocat vaga entre Sant Esteve i Reis perquè se’ls inclogui en l’àmbit d’aplicació del conveni de FGC de turisme i muntanya, actualment en negociació.

Fa tres temporades que les estacions d’esquí pallareses van començar a ser gestionades per FGC: això va suposar la supressió dels convenis vigents. Dins del grup, Espot Esquí i Port-Ainé van passar dins la SECCIÓ DE TURISME I MUNTANYA de la pròpia empresa, que aglutina les diferents estacions d’esquí i explotacions de muntanya: La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000… Aquesta secció disposa d’un CONVENI LABORAL ESPECÍFIC actualment en negociació, que respon a les necessitats i condicions concretes que representa per les treballadores i treballadors la càrrega diària d’una estació d’esquí.

Els companys i companyes d’Skipallars estan exclosos de l’àmbit d’aplicació del conveni en negociació, això implica que les seves condicions laborals i la remuneració salarial són pitjors que en altres estacions a poc menys de 100 km. de distància malgrat formar part de la mateixa empresa. El grup de FGC ho atribueix a que l’estructura d’Skipallars està situada a la comarca amb menys densitat de població i la més mancada d’infraestructures i serveis públics de tota Catalunya.

La CUP Pallars estarà al costat dels treballadors abans, després, i durant la vaga. Les nostres comarques no són un parc temàtic ni un casino per vendre, revendre, i especular amb el territori. Tenim a la memòria la pífia de Vall Fosca Ski Resort. Els dos Pallars són l’espai vital de la nostra gent i no volem que sofreixi violència i misèria laboral per fer el joc al turisme i a quatre cacics empresarials i polítics de muntanya. Exigim als ajuntaments del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà que defensin el comitè d’empresa d’Skipallars i que instin la Generalitat a incloure’l dins del conveni de turisme i muntanya.

 

La seva lluita, la lluita de totes! Aquestes festes no esquiem! Els Pallars per les que viuen i treballen!

16 de desembre de 2014