Culmina el procés de debat sobre la concurrència de la CUP a les eleccions del 25N

Més d’un miler de persones han participat en les assemblees obertes que s’estan realitzant arreu dels Països Catalans El procés de debat endegat al si […]


Més d’un miler de persones han participat en les assemblees obertes que s’estan realitzant arreu dels Països Catalans

El procés de debat endegat al si de la CUP sobre la conveniència de presentar una candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 25N és a punt de cloure’s. Durant els darrers dies, més d’un miler de persones han participat en les assemblees populars obertes a la ciutadania i els moviments populars que s’estan celebrant arreu dels Països Catalans amb una gran afluència de participants.

Les Assemblees s’han celebrat a Arenys de Munt, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Balaguer, Torà, La Seu d’Urgell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sitges, Subirats, Capellades, Sabadell, Granollers, Sant Joan de les Abadesses, Girona, Valls, Calders, Manlleu, Molins de Rei, Martorell, Santa Coloma de Farners, Castelló de la Plana, València, Barcelona…

El portaveu nacional de la CUP, Adam Majó, ha definit el procés com un “exercici de transparència i participació necessari per al projecte de la CUP”, i ha defensat la importància de “compartir una decisió com aquesta amb els agents i sectors socials amb qui treballem diàriament”. “Volem saber què pensen d’aquest repte que se’ns presenta i convidar-los a participar un cop més amb nosaltres”, ha sentenciat el portaveu.

El procés de debat es tancarà definitivament aquest dissabte, 13 d’octubre, en una Assemblea Nacional Extraordinària que se celebrarà a Molins de Rei (Baix Llobregat) en què tota la militància de la CUP prendrà una decisió. Les aportacions sorgides durant les assemblees populars dels darrers dies es tindran en consideració per al debat de dissabte, i seran incorporades als documents que se sotmetran a votació.

La CUP ja va decidir el passat mes de març, en una Assemblea Nacional celebrada a Reus, obrir la porta a presentar-se en eleccions de tipus supramunicipal, i va engegar un procés per reforçar l’estructura nacional de l’organització i fixar les bases per fer possible aquest pas. Uns mesos després, amb la convocatòria avançada d’eleccions al Parlament de Catalunya, la formació ha accelerat aquest procés i valorarà aquest dissabte si es compleixen les condicions per poder concórrer als comicis del 25N.

Com ja va expressar en el moment de fer-se pública la convocatòria d’eleccions, la CUP considera que la contesa electoral del 25 de novembre podria obrir una porta que capgiri la dinàmica política que es viu actualment al Principat de Catalunya, i que permeti un avenç substancial en matèria nacional i social per al conjunt del poble català. Per això, la CUP manté el compromís de treballar en aquest sentit, i de fer els passos necessaris per tal de bastir una alternativa social i política en clau independentista i d’esquerres, que esdevingui una eina al servei de les classes populars catalanes.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el 615.145.977 (Jordi) o el 609.74.64.79 (Pau)
La seu nacional de la Candidatura d’Unitat Popular es troba a la Plaça de Gispert, 4, 1er de Manresa (El Bages)
També podeu enviar-nos un correu a premsa@cup.cat o bé accedir al web www.cup.cat

11 d'octubre de 2012