La CUP-Alternativa d’Esquerres exigeix la dimissió de María de los Llanos de Luna per l’homenatge a la División Azul

La CUP-Alternativa d’Esquerres exigeix la dimissió immediata María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya, per la seva seva participació el […]


La CUP-Alternativa d’Esquerres exigeix la dimissió immediata María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya, per la seva seva participació el dissabte 11 de maig en l’entrega d’un diploma de reconeixement a la Hermandad de Combatientes de la División Azul. Aquest fet es va produir en l’homenatge a la Guàrdia Civil celebrat a la caserna de Sant Andreu de la Barca segons ha fet públic el setmanari La Directa

Mentre el Partit Popular es dedica a acusar de ‘nazis’ a moviments socials com la PAH o es justifiquen, per part del portaveu del PP al Parlament de Catalunya Josep Enric Millo, pseudodocumentals fonamentats en la manipulació i la tergiversació com el de Telemadrid, la delegada del Govern espanyol a Catalunya participa en homenatges a veterans i nostàlgics de la divisió d’infanteria número 250. que va donar suport a les tropes hitlerianes. 

Des de la seva arribada a la delegació del govern, Llanos de Luna s’ha destacat per la seva persecució obsessiva contra l’independentisme català i els ajuntaments que es neguen a col·locar la bandera espanyola a les cases consistorials. També ha promogut la impugnació d’aquells ajuntaments que s’han declarat ‘municipis lliures i sobirans’. 

De fet, no és el primer cop que Llanos de Luna es fotografia amb elements d’extrema dreta. El passat 22 de novembre ja va participar en un acte de condecoració a Armando Robles, director del diari d’extrema dreta Alerta Digital i a Gerard Bellalta, excandidat de PxC a Vilanova i la Geltrú i actual dirigent del grupuscle Catalunya Desperta Ya!. 

Per a la CUP-AE, mantenir Llanos de Luna al càrrec de Delegada del Govern espanyol a Catalunya és un insult al conjunt de la població catalana, així com a les víctimes del nazisme i de la violència franquista que durant 40 anys va mantenir sotmès aquest poble.

16 de maig de 2013