La CUP anuncia els eixos que guiaran les al·legacions al pressupost municipal de Girona

La formació celebrarà una sessió oberta a la ciutadania per debatre les esmenes i els principals aspectes del pressupost municipal, i demana a CiU que […]


La formació celebrarà una sessió oberta a la ciutadania per debatre les esmenes i els principals aspectes del pressupost municipal, i demana a CiU que fixi la data per a l’audiència pública que s’ha de celebrar per explicar públicament els comptes municipals

El grup municipal de la CUP ha anunciat avui que presentarà un plec d’al·legacions als pressupostos municipals que van aprovar-se aquest dilluns al Ple municipal, amb els vots de CiU i PP. La formació s’ha mostrat disposada a reunir-se amb l’equip de govern de cares a l’aprovació definitiva, previst pel Ple del mes de març. La CUP ha explicat que les al·legacions se centraran en cinc línies concretes, que seran les següents:

a) Cohesió territorial i equipaments (inversió als barris, transport públic, etc.)

b) Acció social (infància en risc, cooperació i solidaritat, joventut, fons de contingència, habitatge, etc.)

c) Política ambiental (pla energètic, inspeccions ambientals, gestió dels espais naturals,etc.)

d) Ocupació i model econòmic (foment del cooperativisme, turisme responsable, plans d’ocupació, promoció del comerç local, etc.)

e) Model de gestió i participació ciutadana (rebaixa de sous d’alts càrrecs, eliminació de càrrecs de confiança, rebaixa de despeses de representació institucional, etc.)

Segons ha anunciat el regidor i portaveu de la CUP, Jordi Navarro, les al·legacions tindran com a objectiu corregir algunes mancances de la proposta de CiU i reorientar la priorització que s’ha fet d’algunes àrees. Concretament, Navarro ha anunciat que la CUP sol·licitarà que es rebaixin de manera substanciosa algunes partides de Presidència, com ara les despeses de representació institucional, que han augmentat un 152%, o les retribucions dels regidors i càrrecs de confiança de l’equip de govern. D’altra banda, la CUP una aposta més decidida pels serveis socials, i que augmentin, entre d’altres, les partides dedicades a la infància en risc, el transport públic, les inspeccions ambientals o la cooperació i solidaritat. Navarro també ha anunciat que es reclamarà la creació d’una partida destinada a promoure el cooperativisme i l’economia social.

Sessió oberta sobre el pressupost i les al·legacions

Igualment, la CUP ha anunciat que celebrarà una sessió de treball oberta a la ciutadania, prevista pel dijous 16 de febrer a les 8 del vespre al centre cívic de Santa Eugènia, Can Ninetes. En l’acte, la formació presentarà un esborrany de les al·legacions al pressupost, que es debatrà amb les persones que hi assisteixin per tal que puguin fer-hi aportacions.

Fixar la data de l’audiència pública

Finalment, la CUP ha reclamat a l’equip de govern que fixi ja la data per l’audiència pública sobre els comptes municipals, que ha de celebrar-se abans d’un mes després de l’aprovació definitiva dels pressupostos. El Ple de l’Ajuntament va aprovar fa uns mesos una moció de la CUP, en què es demanava la celebració d’una sessió pública per explicar a la ciutadania l’estat de comptes, les ordenances fiscals i el pressupostos.

2 de febrer de 2012